Home » Știri » Evacuarea Alepului: Ankara anunță că procesul nu „s-a terminat” încă

Evacuarea Alepului: Ankara anunță că procesul nu „s-a terminat” încă

Sebastian Rotaru / 16.12.2016, 16:06
Evacuarea Alepului: Ankara anunță că procesul nu „s-a terminat” încă

Evacuarea Alepului  nu este încă gata, a declarat, vineri, șeful diplomației turce și care contrazice anunțul făcut de armata Rusiei.

Evacuarea cartierelor rebele din Alep nu este gata în totalitate, anunță şeful diplomaţiei turce Mevlut Cavusoglu, care contrazice astfel un anunţa anterior al armatei ruse, relatează AFP, citată de news.ro.

”Evacuările nu s-au terminat, iar mulţi oameni vor în continuare să plece din zonă”, a spus Cavusoglu într-o conferinţă de presă la Ankara, după ce armata rusă a anunţat că operaţiunile pe care ea le efectua în vederea evacuării ultimilor rebeli şi familiilor lor din Alep s-au terminat.

Potrivit ministerului rus al Apărării, citat de Intefax, 9.500 de persoane au fost evacuate – dintre care 4.500 sunt combatanţi, iar 337 sunt răniţi – şi nu mai există nicio femeie sau copil în sectorul controlat de insurgenţi.

O jurnalistă Reuters, prezentă la Alep, a constatat că forţele proguvernamentale şi-au restabilit barajele rutiere pe drumul pe care s-a efectuat evacuarea.

Un reprezentant al rebelilor a negat însă că evacuarea rebelilor s-a încheiat şi a dat asigurări că aceştia au ales să rămână în ultima lor redută până când vor pleca toţi civilii.

Reamintim că, în lupta pentru evacuarea Alepului, armata siriană şi aliaţii săi au preluat controlul total asupra cartierelor, abandonate de rebeli în timpul retragerii lor din oraş. Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) a atras atenţia că mii de persoane sunt în pericol să îşi piardă viaţa în estul Alepului, unde are loc o catastrofă umanitară tot mai mare, relatează Reuters şi DPA, conform Agerpres.