Home » Știri » Fără mască în Parlament. De ce acești parlamentari sfidează legea, deși masca e obligatorie în România

Fără mască în Parlament. De ce acești parlamentari sfidează legea, deși masca e obligatorie în România

Alexandru Cazacu / 01.04.2021, 11:18

După ce chiar ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu a fost surprins fără masca de protecție pe holurile Parlamentului, acum și alți demnitari încalcă regulile impuse de autorități pentru combaterea pandemiei de coronavirus. Aceștia au fost surprinși de asemenea fără mască în Parlament, deși masca este obligatorie.

Fără mască în Parlament. De ce acești parlamentari sfidează legea

Cu toate că românii sunt obligați să respecte regulile pentru limitarea pandemiei, se pare că unii aleși aleg să nu facă cest lucru, masca de protecție fiind un accesoriu opțional pentru ei. Asta în contextul în care legea dată chiar de parlamentari îi obligă să o poarte.

După ce mai mulți demnitari au fost surprinși încălcând restricțiile impuse de autorități în contextul pandemiei de coronavirus, alți doi aleși, unul de la AUR (Lucian Florin Pușcașu), altul independent (Mihai Lasca), au fost surprinși fără mască de protecție pe holurile Parlamentului.

Întrebat de reporterii care este motivul pentru care nu poartă masca de protecție, Lucian Florin Pușcașu a răspuns că nu are masca la el, în contextul în care acestea pot fi procurate la intrare. Totodată, fostul membru AUR Mihai Lasca (la fel fără mască în Parlament) este de părere că masca de protecție reprezintă un pericol pentru sănătate.

”Purtarea măștii eu consider că scade imunitatea, iar odată cu scăderea imunității apare un număr tot mai mare de îmbolnăviri. Când fac sport, nu port mască.

Oamenii au nevoie de libertate, de exprimare liberă, au nevoie să nu fie condiționați de aceste măști nocive, toxice. Ați văzut ce conțin măștile astea? S-au făcut acum, de curând, niște experimente, și conțin tot felul de microbi”, a spus Mihai Lasca, potrivit antena3.ro.

Fără mască în Parlament. De ce acești parlamentari sfidează legea
Fără mască în Parlament. De ce acești parlamentari sfidează legea

Demnitari fără mască pe holul Parlamentului

Ei bine sunt și unii demnitari la care totuși apare masca de protecție într-un mod miraculos atunci când văd camerele de filmat. În luna mai a anului trecut, la vederea presei, deputatul liberal Marilen Pirtea a scos o mască o mască nou nouță cu care și-a acoperit gura și nasul. Întrebată de reporterii Mediafax de ce nu purta masca la intrarea în Parlament, ea a răspuns că avea, însă a schimbat-o cu una nouă, deoarece nu poate să poarte aceeași mască mai multe ore.

”Dar de unde știți că nu aveam mască? Sunt de la ora 10 aici. Tocmai că am schimbat-o pe cealaltă cu una nouă, nu pot să o port mai multe ore”, a spus Marilen Pirtea, potrivit Mediafax.

Ministrul Sănătății fără mască de protecție în Parlament

După ce a fost surprins fără mască pe holurile Parlamentului, Vlad Voiculescu a explicat printr-un mesaj pe Facebook care a fost motivul pentru care nu avea masca de protecție.

”Eram într-o conferință video mi-am dat jos masca pentru intervenție, pentru a mă face mai bine înțeles și pentru că îmi era sete – pentru a comunica mai clar și pentru a bea apă. Fără să spun că asta justifică greșeala, trebuie spus că am făcut asta fiind singur în încăpere – fără nicio persoană la mai puțin de 10 metri în jurul meu. La un moment dat mi-a fost atrasă atenția și mi-am pus la loc masca. Fără îndoială, am greșit și toate criticile sunt justificate. Regulile trebuie respectate”, a scris pe Facebook Vlad Voiculescu.