Home » Life & Style » 9 reguli pe care Regina Elisabeta poate să le încalce când vrea

9 reguli pe care Regina Elisabeta poate să le încalce când vrea

Violeta Badea / 31.03.2021, 11:40
9 reguli pe care Regina Elisabeta poate să le încalce când vrea

9 reguli pe care Regina Elisabeta poate să le încalce când vrea. Regina Elisabeta a-II-a este monarhul în viață cu cea mai lungă domnie și este cel mai în vârstă șef de stat care servește în zilele noastre. Viața sa a fost îngrădită de reguli și restricții, dar totuși are dreptul să nu respecte anumite legi. În acest articol veți vedea câteva dintre acestea.

9 reguli pe care Regina Elisabeta poate să le încalce când vrea

Regina are dreptul să depaseasca limita de viteza
Regina are dreptul să depaseasca limita de viteza

1. Poate încălca limita de viteză oriunde în țară

Regina Elisabeta are libertatea de a conduce mașina fără a ține cont de limita de viteză, iar acest lucru este valabil pe tot teritoriul Regatului Unit. Cu toate acestea, Elisabeta preferă să respecte regulile și sănu abuzeze de această putere.

2. Nu are nevoie de permis de conducere

Tot la capitolul mașini, Regina Elisabeta a-II-a nu are nevoie de obținerea unui permis de conducere, nu are nevoie să ia lecții sau să dea vreun test pentru a putea circula cu mașina. Cu toate acestea, monarhul conduce foarte bine, deoarece a fost șofer de ambulanță în timpul războiului.

3. Nu are nevoie de pașaport

Un alt act de care Regina nu are nevoie este pașaportul. Monarhul poate călători în afara Regatului oricând dorește fără a avea nevoie de vreun act. Elisabeta a-II-a este una dintre puținele persoane din lume care se bucură de acest privilegiu.

4. Este scutită de libertatea de a oferi informaţii

În Marea Britanie, ca în multe alte ţări, există o libertate a sistemului informaţional care permite mass-mediei şi opiniei publice să adreseze orice fel de întrebare. Regina Elisabeta a-II-a se folosește de această putere și a decis ca această lege să nu se aplice și pentru Familia Regală. Astfel, membrii Casei Regale au libertatea de a nu oferi informații care țin de viața privată.

Regina Elisabeta a-II-a
Regina Elisabeta a-II-a

5. Nu trebuie să plătească impozite

Toți cetățenii din Marea Britanie sunt nevoiți să plătească taxe în funcție de câștigurile lunare pe care le au. Această lege nu se aplică și pentru Regina Elisabeta a-II-a. Cu toate acestea, monarhul nu vrea să profite nici de această lege. Regina a decis să plătească taxe încă din anul 1992.

6. Are dreptul de a porni un război

Din punct de vedere tehnic, Regina Elisabeta are posibilitatea de a declara război oricărei țări în acest moment. În practică, această declaraţie se face de către Parlamentul Britanic, dar nici această instituție nu poate fără acordul Majestății Sale.

7. Nu poate fi dată în judecată

Din punct de vedere legal, este imposibil să dai în judecată Regina. De asemenea, monarhul are dreptul de a alege să nu depună mărturie în instanță și, desigur, nu poate fi urmărită penal.

8. Are dreptul de a lua copilul cuiva

Regina Elisabeta este protectorul oficial al tuturor copiilor din Marea Britanie. Prin urmare, ea are dreptul tehnic vorbind să ia copilul cuiva. Dar, bineînțeles, nu a făcut niciodată acest lucru.

9. Regina poate încălca orice lege

Ei bine, poate lucrul cel mai interesan este acela că monarhul este deasupra legii. Are dreptul să încalce orice lege. Cu toate acestea, regina Elisabeta este destul de modestă.