Home » Life & Style » Caricatura cu Regina Elisabeta și Meghan Markle a stârnit furia britanicilor. Cum au apărut cele două în publicația Charlie Hebdo

Caricatura cu Regina Elisabeta și Meghan Markle a stârnit furia britanicilor. Cum au apărut cele două în publicația Charlie Hebdo

Manolică Anca / 15.03.2021, 15:38
Caricatura cu Regina Elisabeta și Meghan Markle a stârnit furia britanicilor. Cum au apărut cele două în publicația Charlie Hebdo

Scadalul care a făcut înconjurul planetei nu a scăpat de ironiile publicației satirice franceze „Charlie Hebdo”. Caricatura cu Regina Elisabeta și Meghan Markle, în care cele două apar într-o ipostază foarte controversată, a stârnit furia britanicilor. Iată cum au fost ridiculizate cele două.

Caricatura cu Regina Elisabeta și Meghan Markle a stârnit furia britanicilor

Scandalul momentului din Marea Britanie a fost ironizat în stilul caracteristic în publicația satirică franceză „Charlie Hebdo”. Caricatura cu Regina Elisabeta și Meghan Markle apare pe coperta ediției din 10 martie 2021. Controversata caricatură o ilustrează pe soția prințului Harry ținută sub genunchiul suveranei.

Ipostaza celor două face trimitere la cazul din vara anului trecut a afro-americanului George Floyd asfixiat de un polițit (Derek Chauvin). Acesta l-a ținut imobilizat cu genunchiul pe asfalt până când a murit. La acel moment, s-au stârnit ample mișcări antirasiste, Black Lives Matter. Pe prima pagină, alături de caricatură, stă scris: „De ce a plecat Meghan Markle de la Buckingham?” / „Pentru că nu mai puteam să respir”.

Caricatura cu Regina Elisabeta și Meghan Markle
Caricatura cu Regina Elisabeta și Meghan Markle

Cum era de așteptat, caricatura cu Regina Elisabeta și Meghan Markle a stârnit furia britanicilor, unde asociațiile antirasism susțin că asocierea este eronată din toate punctele de vedere. CEO-ul publicației „Charlie Hebdo”, Halima Begum, a spus că acest desen „nu forțează limitele, nu face pe nimeni să râdă și nici nu se opune rasismului, ci doar înjosește problema și aduce o insultă pentru ambele tabere.”

Prima reacție de la Palatul Buckingham, după acuzațiile de rasism

Meghan Markle (39 de ani) și Prințul Harry (37 de ani) au vorbit pe 7 martie, într-un interviu oferit celebrei Oprah Winfrey, despre lucrurile care i-au determinat să se rupă definitiv de familia regală a Marii Britanii. Acesta a fost primul lor interviu după ce au plecat de la Londra. Ducii de Sussex au lansat acuzații extrem grave, de rasism la adresa Casei Regale britanice și au dezvăluit că anumite persoane din sânul familiei regale britanice erau îngrijorate de culoarea pielii fiului lor, Archie, înainte de naşterea lui. Deși nu a fost dat niciun nume, toată lumea a început să facă speculații. Tocmai de aceea, jurnalista Oprah Winfrey a ținut să clarifice lucrurile și a spus că nu e vorba de regina Elisabeta a II-a sau de prințul Philip.

Și cum toată lumea a așteptat cu sufletul la gură un răspuns de la Palatul Buckingham, iată că acesta a venit. După acuzațiile de rasism, Casa Regală a transmis că Harry, Meghan și Archie vor fi întotdeauna membri ai familiei mult iubiți. De asemenea, au lăsat să se înțeleagă că problemele ridicate, în special cea referitoare la rasă, sunt îngrijorătoare.

„Deși unele amintiri pot fi diferite, acestea sunt luate foarte în serios și vor fi abordate de către familie în mod privat. Harry, Meghan și Archie vor fi întotdeauna membrii familiei mult iubiți”, se arată în comunicatul transmis de Casa Regală din Marea Britanie.