Home » Știri » Femeia care s-a aruncat de pe bloc. Ce s-ar putea afla în spatele tragicului eveniment. Specialiștii au încercat să dezlege misterul

Femeia care s-a aruncat de pe bloc. Ce s-ar putea afla în spatele tragicului eveniment. Specialiștii au încercat să dezlege misterul

Alexandru Cazacu / 04.05.2022, 15:58
Femeia care s-a aruncat de pe bloc. Ce s-ar putea afla în spatele tragicului eveniment. Specialiștii au încercat să dezlege misterul

Un gest terifiant al unei mame de 33 de ani, din Timișoara, a îngrozit toată România. Femeia s-a aruncat de pe bloc împreună cu cei doi copii ai săi. Dar ce a determinat-o pe timișoreancă să facă acest gest cumplit? Află în rândurile următoare ce ar putea fi în spatele tragicului eveniment și ce spun specialiștii din acest punct de vedere.

Femeia care s-a aruncat de pe bloc cu cei copii

Deși era mereu zâmbitoare în imaginile pe care le posta pe rețelele sociale, absolventa de psihologie a recurs la un gest teribil. Femeia a s-a aruncat în gol de pe un bloc de zece etaje din Timișoara. Incredibil este faptul că a decis să îi cu ea și pe copiii săi – un băiețel de trei anișori și o fetiță de șase. Din nefericire, cei mici au murit împreună cu mama lor.

Iulia urma să se căsătorească în perioada următoare cu tatăl copiilor săi de care divorțase în urmă cu câțiva ani. Femeia locuia în Timișoara împreună cu părinții și copiii săi, iar bărbatul în Austria. În dimineața zilei de marți, ea a plecat să îi ducă pe cei mici la grădiniță, însă câteva zeci de minute mai târziu a fost găsită prăbușită alături de copii în fața blocului de pe care s-a aruncat.

La sosirea cadrelor medicale, tânăra și fiul său erau deja decedați, însă fetița avea puls, iar medicii au crezut că o pot salva. Din nefericire, din cauza rănilor grave nici ea nu a reușit să supraviețuiască, în ciuda eforturilor medicilor de a o salva.

Femeia care s-a aruncat de pe bloc. Ce s-ar putea afla în spatele gestului extrem
Femeia care s-a aruncat de pe bloc. Ce s-ar putea afla în spatele gestului extrem

Ce s-ar putea afla în spatele tragicului eveniment

Bianca Brândușa, psiholog specializat în depresie este de părere că în spatele acestui gest cumplit s-ar putea afla unele probleme apărute în ultimul moment cu privire la organizarea căsătoriei, pe care Iulia anunțase încă de acum două săptămâni.

„De cele mai multe ori, cei doi încearcă să îngroape securea războiului și să construiască o altă relație, însă nu de foarte multe ori reușesc să facă acest lucru și atunci această situație poate fi de foarte mare intensitate, de foarte mare conflict. Ne putem gândi că nu își dorea ca acești micuți să rămână fără ea și s-a gândit să plece cu tot cu ei”, a spus Bianca Brândușa, conform stirileprotv.ro.

Psihologul Radu Leca: ”Pot spune că a fost o răzbunare în cuplu

Pe de altă parte, psihologul Radu Leca le-a prezentat jurnaliștilor Ego.ro două variante de răspuns cu privire la acest caz.

„Avem aici două variante de răspuns, pentru acest caz cumva atipic, care a apărut în Timișoara: noțiunea de răzbunare, s-a mai văzut răzbunare de acest tip, din cauze neelucidate când mama biologică a preferat să se omoare împreună cu copiii, ca să se răzbune pe fostul soț, pe tatăl biologic al copiilor ei. Eu cred că avem de-a face cu o răzbunare, în care subiectul spune: ”Fără mine și fără copii! Copiii sunt doar ai mei, eu am drept de viață și de moarte asupra lor, și, dacă eu mor, mor și ei, ca ție să-ți fie rău, să te gândești mereu la ce ai pierdut”.

O să vedem cum se va derula cazul, voi merge către o idee foarte clară: cred că avem de-a face cu o poveste de dragoste care sună așa: ”După ce doamna a făcut 2 copii, el, din diferite motive, a plecat de acasă către o altă relație. Doamna nu a putut suporta faptul acesta, au fost schimburi de discuții și mesaje, apoi el a blocat-o. Ea atunci a simțit nevoia să se răzbune și a spus așa: ”Nu o să fie nici copiii tăi, nici ai mei, îi iau cu mine!”. Pot spune că a fost o răzbunare în cuplu, la Timișoara!”, a declarat pentru ego.ro, psihologul Radu Leca.

O depresie postnatală majoră

De asemenea, specialistul spune că ar putea fi vorba și despre o depresie postnatală majoră, fie ea diagnosticată și netratată sau nediagnosticată. Radu Leca susține că depresia schimbă în mod categoric pacientul diagnosticat, iar acesta nu se poate recupera de la sine, fiind absolut necesar tratamentul. În caz contrar, pacientul diagnosticat nu poate să revină la viața de familie și să se reintegreze în societate.

„Varianta numărul doi: avem de-a face cu o depresie postnatală majoră, care nu a fost diagnosticată, dar și aici avem două variante, cea în care nu a fost diagnosticată sau cea în care a fost diagnosticată, dar nu a fost acceptată, adică subiectul nu a acceptat sub nicio formă tratamentul psihiatric…

Ceea ce nu se știe însă este următorul aspect: depresia schimbă în mod categoric subiectul diagnosticat, pacientul, și chiar dacă credem că se va face bine această șansă este nulă, nu se face nimeni bine de la sine, depresia trebuie obligatoriu tratată, de către psiholog, psihiatru și de psihoterapeut. Altfel, pacientul, diagnosticat sub diverse forme, nu are nicio șansă să-și revină la viața de familie și să fie integrat social”, a explicat psihologul.

De menționat este faptul că, pentru a pătrunde în blocul cu zece etaje, Iulia a convins o femeie în vârstă să îi deschidă, deoarece ușa de acces era încuiată. Criminaliștii au găsit în mașina cu care femeia a ajuns în fața imobilului mai multe haine ale copiilor, portofelul și telefonul mobil al acesteia.