Home » Știri » Flori de apartament ușor de îngrijit. Fă-ți colțul tău natural chiar la tine în casă

Flori de apartament ușor de îngrijit. Fă-ți colțul tău natural chiar la tine în casă

Alexandru Cazacu / 05.02.2021, 11:08
Flori de apartament ușor de îngrijit. Fă-ți colțul tău natural chiar la tine în casă

Probabil mulți dintre noi sunt iubitori de flori sau plante de apartament. Pe lângă faptul că acestea îți fac casa mai frumoasă și mai primitoare, ele își pot îmbunătăți și calitatea aerului din locuința ta. În continuare noi vă om prezenta o serie de flori de apartament foarte ușor de îngrijit.

Flori de apartament ușor de îngrijit

Așa cum spuneam mai sus, următoarele plante sunt foarte ușor de îngrijit. De fapt tot ceea ce trebuie să faceți este să aveți grijă la putrezirea rădăcinilor datorată irigării excesive și bineînțeles la paraziții specifici. Dacă veți face aceste lucruri, plantele de apartament vor crește singure.

Pana cocoșului

Această plantă este foarte frumoasă și cum vă spuneam, foarte ușor de întreținut. Pana Cocoșului poate trăi în cele mai nepotrivite condiții, chiar și afară în umbră, fără lumina soarelui. De fapt, chiar preferă lumina mai puțină. ”Aspidistra elatior” are frunzele lungi ca niște săbii ascuțite și ocazional înflorește în casă.

Cactusul de Cărciun

Acesta este un cactus cu totul și cu totul special. Cactusul de Crăciun înflorește foarte frumos la începutul iernii. Florile acestuia sunt de culoare roșie sau roz intens. De asemenea , această plantă este ușor de întreținut, ba chiar se simte mai bine dacă este ignorată.

Deși se comportă mai bine la lumina mai slabă, face mai multe flori la lumina mai puternică. Mai mult de atât, puteți forța acest cactus să facă flori în decembrie dacă îl țineți 12 ore noaptea în beznă totală, de la mijlocul lunii octombrie până când apar mugurii.

Limba soacrei

Ne putem da seama din denumirea acestei plante de caracteristicile sale. Limba soacrei sau ”Sansevieria” are frunzele lungi și ascuțite și moare foarte greu. Această plantă de apartament trăiește foarte mult și este de asemenea ușor de întreținut. Rezistă bine la lumina scăzută și are nevoie de apă din când în când să nu putrezească. Ea necesită să fie udată doar o dată sau de două ori pe iarnă. Cu toate acestea, în diferite forme ea va avea nevoie de mai multă lumină, având astfel nevoie de puțin mai multă atenție.

Plante ușor de îngrijit
Plante ușor de îngrijit

Epipremnum 

Această plantă de apartament este de asemenea foarte ușor de întreținut, ba chiar mai mult, este și foarte greu de omorât. Aceasta atârnă și poate să crească chiar și până la trei metri. Tunderea acestei plante o va face mai deasă la bază. Totodată, fiecare bucată tăiată, pusă în apă, poate face mai multe plante.

Important este să fie lăsată să se usuce după ce a fost udată, deoarece dacă sunt ținute umede prea mult timp, acestea vor putrezi. Epipremnum se adaptează bine la toate tipurile de lumină, chiar și la cea artificială. Se pot lăsa să târne sau pot fi sprijinite de un suport.

Voalul Miresei

Aceasta plantă este foarte frumoasă și asemenea celorlalte pe care le-am menționat mai sus, este foarte ușor de întreținut. Voalul Miresei crește de obicei în coșulețe atârnate și poate atinge 60 – 100 cm lungime. Deoarece rădăcinile acesteia au obiceiul să umple un ghiveci, floarea va trebui replantată o dată la câțiva ani.