Home » Știri » Fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, în lacrimi. Mărturisiri incredibile, la 1 an de la începutul pandemiei de Covid

Fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, în lacrimi. Mărturisiri incredibile, la 1 an de la începutul pandemiei de Covid

Alexandru Cazacu / 26.02.2021, 20:25
Fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, în lacrimi. Mărturisiri incredibile, la 1 an de la începutul pandemiei de Covid

La un an de la începutul pandemiei, fostul ministru al Sănătății a vorbit despre cum a putut să facă față presiunilor, pe care epidemia de coronavirus le-a adus sistemului medical din România, în 2020, când toată populația planetei a avut de suferit.

Nelu Tătaru, în lacrimi. Mărturisiri incredibile, la 1 an de la începutul pandemiei

În cadrul unui interviu pentru Antena 3, fostul ministru al sănătății a spus că nu credea că sistemul medical din țara noastră va putea să facă față unei astfel de pandemii. Nelu Tătaru susține că nu vedea nici o portiță de scăpare și credea că România va rezista precum alte state din Uniunea Europeană.

”Îmi aduc acum aminte de lungile discuții pe care le aveam împreună și de relatările pe care le aveam, poate chiar uneori lăcrimând împreună de strigătele celor din Suceava. Cred că acela a fost momentul cel mai tragic fiindcă nici nu știam, nici nu aveam cu ce și nici nu vedeam o ieșire” a spus Nelu Tătaru la Antena 3.

Nelu Tătaru: ”s-a luat decizia cea mai corectă”

De asemenea, fostul ministru este de părere că în cazul stării de urgență s-a luat cea mai bună decizie. Astfel, România nu a ajuns să aibă același număr de victime precum alte țări din Uniunea Europeană. Mai mult de atât, el nu credea că sistemul medical din România va putea face față pandemiei cum au făcut Italia și Spania.

”Starea de urgenţă, dacă mă întrebați acum… s-a luat decizia cea mai corectă. În consecință, n-am avut același număr de victime ca în Italia sau Spania, știam ce sistem medical avem, știam că nu vom rezista nici măcar pe un sfert cât au rezistat Spania și Italia.

A venit perioada stării de alertă cu anumite relaxări, am contat foarte mult pe parteneriatul asociațiilor, societăților economice, populației generale în a trece ușor acest val. În același timp am putut vedea și un val doi destul de violent cu o lună noiembrie aproape, aproape, spun acum de un colaps” a adăugat fostul ministru al Sănătății.

Fostul ministru al Sănătății în lacrimi
Fostul ministru al Sănătății în lacrimi

Nelu Tătaru a izbucnit în lacrimi la TV

În momentul când a vorbit despre cât de grea a fost lupta medicilor cu noul virus, Nelu Tătaru a izbucnit în lacrimi. Fostul ministru al Sănătății relatează că anul trecut a fost un an foarte greu, însă cadrele medicale și-au făcut datoria.

”A fost un an greu și cei care trebuiau să fie acolo au fost acolo. Imaginea lor și bucuria lor când eram între ei (…). Cred că faptul că eram unul dintre ei că știam sistemul că știam linia întâi a făcut ca atunci când poate clacam. Fiecare dintre noi avem momente. Să ne mai ridicăm o dată și ne-am ridicat. Astăzi, dacă ne uităm în urmă și privim cred că efortul a fost colosal, nu l-am realizat pe moment. Ne uităm în urmă și acum vedem că avem un vaccin pe care-l speram încă de acum șapte opt luni”, a mai spus Nelu Tătaru, pentru sursa citată.