Home » Știri » Francois Fillon este în continuare un candidat cu probleme la președinția Franței

Francois Fillon este în continuare un candidat cu probleme la președinția Franței

Sebastian Rotaru / 16.02.2017, 15:07
Francois Fillon este în continuare un candidat cu probleme la președinția Franței

Procurorul financiar din Franța a declarat, joi, că va urmări o serie de acuzații false cu privire la candidatul la presedinția Franței, Francois Fillon.

Scandalul de acum de trei săptămani are ca țintă desșușirea informațiilor potrivit cărăra nevasta lui Francois Fillon a lucrat pentru sute de mii de euro, bani veniți ca ajutor parlamentar din taxele contribuabililor, și dacă aceasta a contribuit intr-un fel sau altul la statutul de favorit pentru presedinție al soțului ei, notează Reuters.

„Este de datoria mea să afirm că numeroasele elemente adunate (n. red – de către investigatori) nu permit, în acest stadiu al cazului, să fie abandonate”, a declarat procurorul Eliane Houlette.un

Acesta nu a anunțat și măsuri suplimentare. Aceasta se gândește să predea cazul unui judecător de instrucție sau sa-l trimită pe Frncois Fillon direct la proces. O sursă apropiată cazului a declarat ca serviciul de urmărire financiară, numit de către fostul președinte Francois Hollande, în 2013, să renunțe la acest caz.

Tabăra lui Francois Fillon a contestat vehement legitimitatea probelor. Candidatul a reiterat criticile în cazul său aduse de ziarele conservative, cum ar fi Le Figaro, spunând că declarația procurorului a vrut să arate pur și simplu „circul mediatic” ce înconjoară subiectul. Fillon a mai declarat pentru Le Figaro că va rămâne la fel de determinat și își va continua campania electorală.

Francois Fillon a declarat că dacă va fi pus sub acuzare va renunța ca candidatură. Decizia o poate da doar un magistrat și ar putea dura luni sau ani de zile. El s-a confruntat cu o rebeliune din partea parlamentarilor conservatori, care vor să îl numească un candidat oficial, dar încă nu se știe cât este de compatibil.

Prima rundă a confruntărilor este la zece săptămâni distanță, iar sondajele de acum îl dau pe centristul Emmanuel Macron ca viitor președinte al Franței.

Casa de sondaje Harris Interactive a spus că un sondaj pentru primul tur al alegerilor din 23 aprilie, Le Pen, o contestatară vehementă a Uniunii Europene și cunoscută pentru politica ei anti-migratoare, va câștiga primul tur al alegerilor cu 24%, urmată de contracandidatul său, Emmanuel Macron, care va lua 21%.