Home » Știri » Gabriela Firea, despre deszăpeziri: cu mine chiar nu e de joacă, dăm acum un test în fața cetățenilor

Gabriela Firea, despre deszăpeziri: cu mine chiar nu e de joacă, dăm acum un test în fața cetățenilor

Sebastian Rotaru / 06.01.2017, 12:22
Gabriela Firea, despre deszăpeziri: cu mine chiar nu e de joacă, dăm acum un test în fața cetățenilor

Primarul general al Capitalei, Gabriel Firea, a declarat, vineri, că nu va fi de acord ca operatorii de salubritate care nu au deszăpezit eficient străzile secundare să își mențină contractele în Capitală.

„Cu mine chiar nu e de joacă. Noi dăm acum un test în fața cetățenilor. Eu dau un test în fața cetățenilor, dar consider că împreună cu domnul prefect, cu domnul viceprimar, cu întreaga echipă de consilieri, directori, ne-am făcut datoria la nivel managerial. Dacă mai departe companiile de salubritate care au contracte cu primăriile de sector (…) nu-și fac datoria și nu respectă contractul, eu vă garantez că este ultima acțiune în Capitală. Aici nu e cu amenzi. Aici este cu mai au sau nu mai au contract în Capitală. Acum vor dovedi dacă vor să mai lucreze pentru Capitală. Pentru că la mine nu merge să își ia banii și să nu își facă treaba. Nu există așa ceva, nu au alte metode să mă impresioneze. (…) Ei acum lucrează pentru a-și menține aceste contracte, pentru că voi fi intransigentă și nu voi fi deloc de acord să continue un contract de salubritate în Capitală o companie care nu a deszăpezit, așa cum trebuie, eficient, în condiții de iarnă”, a declarat Gabriela Firea.

În condițiile în care i s-a atras atenția că firma de salubritate din Sectorul 1 are contract pe o durată de 25 de ani, Gabriela Firea a subliniat că prevederile contractului trebuie respectate inclusiv de către firmă, scrie Agerpres.

„O să stăm 25 de ani să vedem dacă se face sau nu se face? Să ne rugăm la Dumnezeu să nu ningă? Nu există așa ceva cu mine. Eu vă garantez că există prevederi în orice contract, în care dacă dovedești că nu s-a respectat acel contract, el poate să înceteze. Ajungem noi la tribunal… Nu cred că va fi cazul. Eu mai sper că aceia care nu au acționat chiar 100% eficient în orele trecute vor recupera. Avem trei zile grele în față”, a spus ea.

Operatorul de salubritate din sectorul 1 a raportat că deszăpezirea pe străzile adiacente s-a realizat în proporție de 30-40%.

În Sectorul 2 — se efectuează deja a doua pluguire, realizată în procent 65%.

În Sectorul 3 — străzile secundare au fost eliberate în proporție de 70-80%, acestea fiind parcurse de două sau chiar trei ori.

La nivelul Sectorului 4 a fost anunțat un procent de deszăpezire de 75-80%.

În Sectorul 5 intervenția s-a realizat pe 50% dintre străzile secundare, fiind efectuate de asemenea două pluguiri.

Sectorul 6 a anunțat o intervenție de 50%.

Toți drumarii au spus că spera ca până la orele 18,00 — 19,00, deszăpezirea din Capitală să fie terminată. În ce privește Sectorul 5, în zona Giurgiului — Ferentari — Rahova, operatorul de salubritate a precizat că arterele principale sunt practicabile, iar pe străzile adiacente s-a intervenit în procent de 50%.

„Sunt câteva sectoare unde deszăpezirea s-a făcut mult mai bine decât în celelalte și am luat legătura cu cei care au încă minusuri și am solicitat măsuri de urgență pentru remedierea acestor neajunsuri. (…) Am anumite nemulțumiri în ce privește deszăpezirea în sectorul 5 și am rugat foarte mult compania de salubritate pe care chiar ieri am vizitat-o să ia toate măsurile necesare pentru că și acest sector al Capitalei trebuie să arate la fel ca celelalte. (…) Ei spun că au acționat, chiar dacă nu s-a văzut atât de bine. Am insistat să se facă o deszăpezire mai eficientă și în sectorul 5”, a punctat Firea.

În condițiile în care mai mulți cetățeni au semnalat faptul că în unele sectoare mașinile de deszăpezire aruncă zăpada în zona trecerilor de pietoni, viceprimarul Aurelian Bădulescu a susținut că există angajați care acționează cu ajutorul lopeților pentru a degaja suprafețele respective.