Home » Știri » George Becali a anunțat noul nume oficial al FC Steaua București

George Becali a anunțat noul nume oficial al FC Steaua București

Sebastian Rotaru / 15.02.2017, 13:09
George Becali a anunțat noul nume oficial al FC Steaua București

Gorge Becali, finanțatorul clubului FC Steaua București, a anunțat, miercuri, că echipa va avea oficial un nou nume din sezonul viitor.

FC Steaua București S.A. a pierdut, în data de 21 decembrie, dreptul de a mai folosi numele „Steaua”, şi „Steaua Bucureşti” în denumirea societăţii comerciale care administrează clubul de fotbal – SC Fotbal Steaua Bucureşti SA –  şi în cea a echipei FC Steaua, înscrisă la asociaţiile şi federaţiile sportive – FRF şi LPF. Decizia a fost luată de Curtea de Apel București. George Becali a atacat decizia la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ). Latifundiarul ar putea folosi cele două denumiri doar cu acordul CSA Steaua. informează Mediafax.

„Liga Profesionistă ne-a întrebat pe ce nume vrem să facem licenţierea în sezonul viitor. Pe mine mă interesează să fim un club serios la UEFA şi FIFA, care să aibă acelaşi nume. Am schimbat numele oficial în FCSB, avem şi o marcă. Nu voiam să mai existe discuţii, mai ales că există riscul să ne oblige instanţa să ne schimbăm numele. Ca să nu mai existe confuzii, cum zice Talpan. Nu mai stau să contest deciziile, le-am transmis judecătorilor că pun orice nume vor ei. Ei vor să distrugă, nu vor să construiască”, a spus Becali la DigiSport.

George Becali a mai spus că nu mai așteaptă decizia din vară a Curții, așa că a decis ca echipa să se numească FCSB.

Am schimbat numele la Registrul Comerţului, iar echipa va juca mereu meciurile de acasă pe Arena Naţională. Nu aştept până în vară, nu stau să mă cert cu ei. Lumea ştie care e Steaua. De aia nu mai dă Alibec goluri, că nu se mai cheamă Steaua şi se cheamă FCSB. Eu sunt continuatorul Stelei, asta e Steaua. Se pot da peste cap 7 miliarde de judecători, şi Lăcătuş, şi Papa de la Roma, şi forţele NATO. Nu au cum să schimbe firea, aşa e lăsat de la Dumnezeu”, a conchis Becali.