Home » Știri » UPDATE Platforma ghiseul.ro funcționează din nou

UPDATE Platforma ghiseul.ro funcționează din nou

Sebastian Rotaru / 12.01.2017, 14:38
UPDATE Platforma ghiseul.ro funcționează din nou

Taxele şi impozitele care trebuiesc plătite Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) nu se pot achita online, pe ghiseul.ro, platforma nefiind funcţională.

UPDATE – Platforma www.ghiseul.ro funcționează din nou.

La sfârşitul lunii decembrie a anului trecut, ANAF anunţa că persoanele fizice îşi pot plăti obligaţiile fiscale prin intermediul www.ghiseul.ro şi că a finalizat procedura de achiziţie publică a serviciilor de acceptare a plăţilor online de taxe şi impozite cu ajutorul cardului bancar, prin Sistemul Naţional Electronic de Plăţi.

Pe de altă parte, ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan, a declarat în cadrul audierilor din Parlament că orice taxă sau impozit ce nu poate fi plătit online se anulează.

Surse din cadrul ANAF au precizat, pentru Mediafax, că sistemul electronic este gestionat de Ministerul Comunicaţiilor şi că se vor face verificări pentru a se remedia problemele apărute.

Schimbarea s-a produs după ce Agenția Națională de Administrare a Fraudelor (ANAF) a finalizat procedura de achiziție publică a serviciilor de acceptare a plăților online de taxe şi impozite cu ajutorul cardului bancar, prin Sistemul Național Electronic de Plăți, (SNEP).

Reamintim că, acum o lună, ANAF anunța că vrea „maximizarea eficienţei economice a achiziţiei şi păstrarea posibilităţii adaptării comisioanelor la volumul plăţilor”.

„Pentru maximizarea eficienţei economice a achiziţiei şi păstrarea posibilităţii adaptării comisioanelor la volumul plăţilor, BCR, Banca Transilvania şi Garanti Bank au semnat cu ANAF Acordul-cadru conform căruia, periodic, este aleasă oferta cu preţul cel mai mic şi este semnat un contract subsecvent pentru maximum 12 luni. Primul contract subsecvent va fi semnat cu Garanti Bank, care va percepe ANAF un comision de 0,24%, dar nu mai mult de 14,40 lei, din valoarea fiecărei plăţi efectuate electronic de contribuabil”, arată comunicatul ANAF.

Cetățenii care au de achitat obligații fiscale la ANAF o pot face în numerar sau cu cardul bancar, dar doar la casieriile unităţilor Trezoreriei Statului, prin virament bancar – ordin de plată sau internet banking – sau prin Poșta Română.