Home » Știri » Ghiță ironizează experții din Ministerul Educației

Ghiță ironizează experții din Ministerul Educației

George Stanciu / 11.10.2016, 15:30
Ghiță ironizează experții din Ministerul Educației

Deputatul Sebastian Ghiță a lansat o serie de critici la adresa experților din Ministerul Educației, afirmând despre aceștia că ”erau aşa viteji să-l fugărească pe Ponta şi să-i dea cu plagiatul în cap”, dar că nu mai sunt la fel de ”viteji când se întâlnesc cu lucrarea doamnei Kovesi”.

”Dacă tot ne-am apucat să aflăm totul în ţara asta şi suntem atât de viteji, hai să aflăm: hai să vedem şi că Ponta a plagiat şi să şi verificăm dacă doamna Kovesi a plagiat. Că am văzut că, atunci când vrem, verificăm, şi că nu mai ştim nimic de ministrul ăsta al Educaţiei, nici de experţii aceia de la minister. Erau aşa viteji să-l fugărească pe Ponta şi să-i dea cu plagiatul în cap încât acum, de vreo două săptămâni, nu ştiu unde au dispărut.”susține Ghiță

”Am înţeles, domnul ministru în arhivele Securităţii, dar restul experţilor de acolo care doreau să salveze România şi să scoată plagiatul celor 60.000 de doctori? Nu-i mai văd aşa viteji când se întâlnesc cu lucrarea doamnei Kovesi” a transmis Sebastian Ghiţă, când a ieșit din sediul DNA Ploiești, unde a s-a prezentat marți dimineață pentru a fi informat că penală pe numele său a fost extinsă în dosarul său. În acest dosar, Ghiță este cercetat alături de Victor Ponta de către procurorii DNA cu privire la infracțiuni legate de campania electorală. conform news.ro.

Întrebat despre cele două bufnițe decorative pe care le-a arătat la venit, spunând că au fost un cadou de la procurorul-șef al DNA, Laura Kovesi, adăugând că vrea să le înapoieze acesteia. Ghiță a mai spus că procurorii au refuzat să păstreze bufnițele.

”Nu le-au primit. Au zis că dânşii sunt unitate autonomă independentă şi că nu ţin legătura cu doamna Kovesi ca să poată să-i trimită bufniţele”, a afirmat Ghiţă despre refuzul anchetatorilor de a reține obiectele.

Ghiță susține că bufnițele pe care le-a adus cu el au o simbolistică: ”A fost totuşi un gest cu care am vrut să spun ceva”.

Deputatul Sebastian Ghiţă s-a prezentat, marţi, la sediul DNA Ploieşti și a adus cu el două bufniţe pe care susține că le-a primit de la Laura Codruţa Kovesi, adăugând că vrea să i le dea înapoi pentru că a văzut ”la Vanghelie şi la Geoană, când au dat ceasurile înapoi la DNA, nu au mai avut nicio problemă”, adăugând că este sigur că ”nu o să-i pice bine gestul” său, dar că asta a simțit să facă.

Sursă imagine: www.puterea.ro