Home » Știri » Google va oferi, de Ziua Președintelui, documente despre istoria prezidențială din SUA

Google va oferi, de Ziua Președintelui, documente despre istoria prezidențială din SUA

Sebastian Rotaru / 17.02.2017, 17:49
Google va oferi, de Ziua Președintelui, documente despre istoria prezidențială din SUA

Dacă ești un fan al istoriei Americii, o să ai o mare surpriză. Pentru a celebra Ziua Președintelui, echipa de artă și cultură a Google a lansat un program istoric monumental, care se concentrează pe birourile de top ale programului de Democrație Americană.

Fanii istoriei sigur vor vrea să afle că proteza lui George Washington nu a fost de fapt din lemn, așa cum spun legendele, ci mai degrabă a fost făcută din dinții altor oameni și dinți de vacă (și ceva fildeș). Sau pot să vadă cum arată rețeta de taco scrisă de mână de Barbara Bush, care are un Doritos ca prim ingredient, informează engadged.com.

Ce am prezentat mai sus sunt doar două dintre cele peste 2.000 de documente din colecție, care includ un total de 158 de exponate, toate prezentate de Ziua Președintelui. Arhivele conțin o tonă de informații în care să te pierzi citind sau răzfoind fotografii. Se vor organiza și tururi virtuale în casele președinților, prin amintirile lor din coplilărie și chiar cele mai distractive lucruri pe care le făceau aceștia.

Uriașa arhivă, dedicată pentru Ziua Președintelui, cuprinde poze, filmulețe și texte de la peste 30 de instituții din toată America, incluzând librăriile private ale președinților, muzee și monumente istorice. Toate acestea fac parte din planul Google de a aduce importantele dovezi istorice, culturale și artistice la îndemâna tuturor. În plus față de miile de obiecte pe care Google le va prezenta, aceștia au făcut 17 noi tururi virtuale la 360 de grade, disponibile pe Google Cardboard și care îți vor permite să faci un tur virtual locațiilor, cum ar fi Muntele Rushmore, Memorialul Lincoln. Librăria Prezidențială a lui Roland Reagan.

Pentru profesorii care vor să ofere aceste tururi virtuale elevilor lor, Google Expeditions le stă la dispozoție pentru 14 tururi prezidențiale, printre care și unul în interiorul Casei Albe.

Donald Trump a devenit al 45-lea președinte al Statelor Unite ale Americii, iar dacă peste câțiva ani Google va publica o arhivă și despre acesta, cu siguranță vom afla despre el lucruri foarte interesante și neștiute poate de nimeni.