Home » Știri » Gorghiu: Ponta joacă rolul de agent de influenţă pentru Moscova

Gorghiu: Ponta joacă rolul de agent de influenţă pentru Moscova

George Stanciu / 14.11.2016, 15:47
Gorghiu: Ponta joacă rolul de agent de influenţă pentru Moscova

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a afirmat că Victor Ponta ”joacă rolul de agent de influenţă pentru Moscova” după ce acesta ar fi comentat într-o postare pe Facebook că în loc să alocăm 2% din PIB pentru apărare în 2017 ar trebui mărite salariile bugetarilor, declaraţie făcută pe fondul adoptării legii ce prevede majorări salarile în Sănătate şi Învăţământ.

”Pe mine mă îngrijorează declaraţiile pe care le-am auzit din partea PSD zilele trecute. Declaraţii care se referă la pactul pe apărare şi la alocarea celor 2% pentru securitatea naţională. Declaraţii care îmi arată că PSD nu a înţeles nimic din ceea ce se întâmplă în regiune, din ceea ce ar trebui să se întâmple cu România ca pion de bază, ca factor de stabilitate în această regiune. Faptul că domniile lor pun problema în sensul în care putem să asigurăm măriri de salarii dacă nu mai asigurăm cei 2% din PIB pentru apărare mie mi se pare un act de iresponsabilitate. Mi se pare că cine a făcut declaraţia joacă rolul de agent de influenţă pentru Moscova şi nimic altceva”, a transmis Alina Gorghiu, la Palatul Parlamentului.

Președintele PNL susţine că declaraţia pe care Victor Ponta a făcut-o este ”cea mai periculoasă”.

”Da, domnul Ponta a dat această declaraţie, dar nimeni din PSD nu l-a contrazis şi vă amintesc că în 2015 când s-a semnat acest pact, premierul PSD şi preşedintele PSD de atunci era acelaşi om Ponta care a semnat alături de restul liderilor de partide politice acel pact  la iniţiativa preşedintelui României conform căruia până în 2017 vom asigura 2% din PIB (…) Este îngrijorător că nu am văzut niciun fel de dezminţire din PSD pe acest subiect şi îl rog pe cel care conduce azi PSD să iasă şi să dezmintă sau să se disocieze de genul acesta de reacţie a PSD. Da, este îngrijorător că valul acesta pro-rus capătă contur”, a mai adăugat Alina Gorghiu.

Declaraţia fostului prim-ministru apare pe fondul alegerii lui Igor Dodon ca președinte al Republicii Moldova, în urma alegerilor de duminică.

”Am luat act cu toţii de faptul că ieri cetăţenii moldoveni au votat în al doilea tur al prezidenţialelor şi au ales o variantă în persoana lui Dodon. Credem însă că lucrurile trebuie privite din perspectiva proeuropeană în continuare în Republica Moldova. Evident că există un guvern care e proeuropean care cred că trebuie să îşi ducă mandatul mai departe. E un acord cadru între Republica Moldova şi UE care trebuie implementat mai departe. Vom face toate efortuirle ca acest parcurs să fie susţinut în continuare de statul român. Au fost şi nereguli în procedura de votare, în diaspora, însă este un rezultat pe care statul moldovean şi l-a dorit”, a mai spus Gorghiu, citată de news.ro.

Victor Ponta a scris, în 10 noiembrie, pe pagina sa de Facebook, că în 2017 vom avea o cheltuială bugetară mai mare cu cinci miliarde de lei faţă de 2016,, dar ”trebuie să alegem ce facem cu ei”, precizând că ”taberele politice şi-au anunţat opţiunile”.

”PSD şi ALDE susţin că Sănătatea şi Educaţia sunt priorităţi absolute în România – fără salarizare decentă nu se poate face reforma în aceste domenii. (…) Klaus Iohannis ( şi implicit Dacian Ciolos şi PNL) susţin că trebuie să creştem cheltuielile militare până la 2% din PIB că să îndeplinim cerinţele NATO şi să ne apărăm de Rusia! Dacă va uitaţi pe datele oficiale şi în 2016 România aloca deja mai mulţi bani decât ţările vecine : Bulgaria 1,3 % , Ungaria , Slovacia şi Cehia circa 1% din PIB”, a scris Ponta în mesajul de pe Facebook.