Home » Știri » Guvernul ungar nu va interzice prin Constituție cotele de migranți

Guvernul ungar nu va interzice prin Constituție cotele de migranți

George Stanciu / 11.11.2016, 16:50
Guvernul ungar nu va interzice prin Constituție cotele de migranți

Guvernul ungar nu va trimite înapoi în Parlament legea care să blocheze transferul migranţilor pe teritoriul ţării, după ce Legislativul a respins-o la începutul acestei săptămâni, a transmis vineri premierul Viktor Orban.

“Am încercat să trecem această (decizie de la referendum – n.r.) în Constituţie, dar nu am putut realiza acest lucru, pentru că opoziţia a fost de partea Bruxelles-ului”, afirmat Orban în timpul unui interviu.

Ca urmare a deciziei Parlamentului Guvernul ungar este hotărât să lupte împotriva cotelor de migranţi la Bruxelles, folosind Constituția, chiar în forma sa actuală.

Orban a dat asigurări că se poate baza pe propriul său partid, Fidesz, dar și pe Creştin-Democraţi, partenerii săi, în lupta împotriva cotelor de migranți, pentru că Jobbik s-a transformat dintr-un partid radical într-un partid ce face jocurile Bruxelles-ului și nu mai reprezintă interesele Ungariei, arată news.ro.

„Câmpul de luptă este la Bruxelles, în ţară am făcut ce am putut, conştiinţa noastră este liniştită”, a adăugat el.

Parlamentul din Ungaria a respins propunerea făcută de premierul Viktor Orban de a amenda Constituţia pentru a interzice cotele de migranţi.

Proiectul de amendament a primit 131 de voturi pentru, dintr-un total de 199 de aleşi, ceea ce reprezintă 65.8% din voturi. Era nevoie de două treimi, adică 66% dintre parlamentari pentru ca acest amendament să fie adoptat.

Partidele de opoziţie au boicotat votul.

Partidul naţionalist radical ungar Jobbik a afirmat că îl va susţine pe premierul Viktor Orban în încercarea de a obţine interzicerea cotelor de migranţi după ce Guvernul va renunţa la programul de vânzare de obligaţiuni către străinii bogaţi în schimbul obţinerii dreptului la rezidenţă.