Home » Știri » IGPR: circulație în condiții de ceață pe autostrăzile A1 și A2, dar și pe alte drumuri

IGPR: circulație în condiții de ceață pe autostrăzile A1 și A2, dar și pe alte drumuri

Sebastian Rotaru / 27.01.2017, 09:37
IGPR: circulație în condiții de ceață pe autostrăzile A1 și A2, dar și pe alte drumuri

Circulația rutieră pe autostrăzile A1, A3 și pe mai multe drumuri din cinci județe se desfășoară vineri în condiții de ceață densă.

”Fenomenul este prezent pe autostrăzile A1 București — Pitești (vizibilitate redusă, pe alocuri, sub 50 de metri pe tronsonul kilometric 44 — 64), A3 București — Ploiești (vizibilitate redusă, pe alocuri, sub 50 de metri pe tronsonul kilometric 14 — 26), în Capitală și pe mai multe artere din județe precum Giurgiu, Olt, Dolj, Mehedinți sau Bihor. Pentru a nu fi implicați în evenimente nedorite pe drumurile publice, recomandăm conducătorilor auto să ruleze cu viteză adaptată, să mărească distanța în mers, să nu se angajeze în depășiri riscante și să folosească luminile de întâlnire (dacă este cazul, și pe cele de ceață)”, se menționează într-un comunicat de presă transmis de Poliția Română, scrie Agerpres.

Totodată, în județul Buzău, pe DN10 Buzău – Brașov, din cauza lucrărilor care se execută la viaductul Stânca Teherău, în zona Siriu (între kilometrii 85+534 și 86+948), circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone rămâne restricționată. Este instituită și restricție de viteză de 10 km/h. Ruta ocolitoare pentru traficul greu este DN1B Buzău – Ploiești, DN1A Ploiești – Cheia – Săcele, DN1 Săcele – Brașov.

În județul Olt, este restricționată circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe DN64 Găneasa – Râmnicu Vâlcea, între kilometrii 34+000 și 40+915 metri, din cauza unor degradări apărute la podul de la kilometrul 35+900 de metri, situat peste Valea Negrișoara (comuna Găneasa). Traficul greu se desfășoară deviat, pe următoarea rută ocolitoare: DN65 Găneasa – Salcia, DJ677 Salcia – Pleșoiu (DN64).

Pe DN13C, pe sectorul Vânători (județul Mureș) – Cristuru Secuiesc (județul Harghita), este restricționată circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 10 tone, din cauza unui podeț avariat de o viitură.

Tot din cauza unui pod avariat de o viitură, în județul Suceava, traficul greu (autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone) este restricționat pe DN17A, pe tronsonul Vatra Moldoviței – Ciumârna (între kilometrii 23 și 27).

Restricții pentru traficul greu există și în județul Vrancea, pe drumurile naționale secundare DN2M (Andreiașu de Jos — 7,5 tone) și DN2N (Chiojnedeni – Vintileasca – 12 tone, respectiv 3,5 tone la Jitia), din cauza alunecărilor de teren.

Începând cu 1 noiembrie 2016, au fost închise câteva tronsoane ale unor drumuri na