Home » Știri » Incendiu la Circul Globus: decizia directorului, după incendiul care a ucis mai multe animale

Incendiu la Circul Globus: decizia directorului, după incendiul care a ucis mai multe animale

Sebastian Rotaru / 12.01.2017, 10:44
Incendiu la Circul Globus: decizia directorului, după incendiul care a ucis mai multe animale

Clădirea Circului „Globus” care a luat foc, joi dimineață, era destinată animalelor retrase din activitate, iar în respectivul spațiu nu au fost stocate materiale inflamabile.

„N-au fost stocate acolo furaje și materialele inflamabile. Pur și simplu, acoperișul și tavanele, fiind din lemn, au luat foc”, a spus el. Managerul a susținut că, potrivit primelor informații, focul ar fi izbucnit dintr-o încăpere goală, a declarat managerul instituției de spectacole, Victor Coman, citat de Agerpres.

„Va fi o anchetă a pompierilor, ei ne vor spune cauza exactă. Din ce am discutat cu oamenii care au fost acolo în clădire, mi-au zis că focul, culmea, ar fi izbucnit dintr-o încăpere în care nu era nimeni și nu era nimic în priză acolo. Au avut stingătoare, au avut mijloace de stingerea incendiului portabile, însă din păcate acolo în zonă nu este un hidrant cu un furtun de pompieri”, a afirmat Coman.

El a adăugat că respectiva clădire care aparține de Circul Globus, situată în Șoseaua Petricani, este una veche, dată în administrarea circului în 2011 iar acoperișul a fost reparat vara trecută.

Spațiul este destinat animalelor retrase din activitatea de la Circul Globus.

„Din păcate, am moștenit un număr foarte mare de animale cu care nu se mai poate lucra. Acolo erau și cinci tigri siberieni care fuseseră dresați de Ștefan Pleșoianu”, a amintit directorul Circului Globus.

El a precizat că o parte dintre aceste animale au fost relocate în grădini zoo din țară.

„Anul trecut am dat doi lei și doi tigri la Grădina Zoologică din Brașov, un mascul de cămilă albă și urma ca în perioada următoare să mai găsim doritori și să le găsim cămin”, a menționat Coman.

Potrivit acestuia, la fața locului se află veterinari ai Circului, dar și de la Grădina Zoologică.

„Am luat legătura și cu Grădina Zoologică, cu Anca Oprea, cu care suntem într-o relație foarte bună”, a afirmat el, informând că cei trei tigri care au supraviețuit vor fi relocați temporar la Grădina Zoo din Capitală.

„O să facem un report detaliat și o să îl trimitem la Primăria Municipiului București”, a anunțat Victor Coman.