Home » Știri » Incident aviatic în Canada: Doi oameni au fost răniți

Incident aviatic în Canada: Doi oameni au fost răniți

Octavian Palade / 15.11.2016, 12:39
Incident aviatic în Canada: Doi oameni au fost răniți

Un incident aviatic s-a petrecut în Canada, în apropierea orașului Toronto. Un avion de pasageri a evitat în ultima clipă o dronă.

Pasagerii unei curse aeriene au avut parte de un incident aviatic. Un avion canadian cu 54 de pasageri la bord a evitat în ultima clipă o dronă, în apropiere de Toronto. Autoritățile au anunțat că în urma manevrei doi membri ai echipajului au fost răniţi uşor, potrivit Reuters, scrie news.ro.

De asemenea, autoritățile au precizat că este cel mai grav caz de acest fel de până acum din Canada.

Aparatul de zbor, de tip Bombardier Q400, al Porter Airlines, care decolase de la Ottawa, se afla la 2.750 de metri altitudine şi cobora spre aeroportul Billy Bishop, când piloţii au văzut drona. Incidentul s-a petrecut luni.

“Doi membri ai echipajului au făcut o manevră evazivă pentru a evita obiectul neidentificat”, a declarat o purtătoare de cuvânt a Transportation Safety Board of Canada (TSB), Genevieve Corbin.

Doi însoţitori de bord au suferit rănit uşoare în cursul incidentului.

„Evaluarea iniţială a piloţilor a fost că semăna cu un balon. După audiere, există posibilitatea ca obiectul să fi fost o dronă”, a menționat un purtător de cuvânt al Porter Airlines, Brad Cicero.

Avionul a aterizat în siguranţă în jurul orei locale 7.30 (14.30 ora României).

TSB a demarat o anchetă, a anunţat Corbin, arătând că este pentru prima dată când face acest lucru în urma unui incident de acest fel.

Dan Adamus, preşedintele filialei canadiene a Asociaţiei Internaţionale a Piloţilor, a subliniat că nu a mai auzit niciodată ca un avion să fie nevoit să facă manevre bruşte pentru a evita o dronă în Canada. „Este o sursă importantă de îngrijorare pentru piloţi”, a declarat el.

În luna iunie, Ministerul canadian al Transporturilor a inițiat o campanie menită să convingă oamenii să nu lanseze drone în zona aeroporturilor sau a culoarelor de zbor.

În Canada, persoanele care folosesc drone cu greutate mai mică de 35 de kilograme, în scop recreaţional, nu au nevoie să obțină un permis. Autorităţile iau acum în calcul posibilitatea de a reglementa şi acest sector.