Home » Știri » Indicele calității aerului în București sâmbătă, 24 aprilie 2021. Cât de poluat este aerul în cele 6 sectoare ale Capitalei

Indicele calității aerului în București sâmbătă, 24 aprilie 2021. Cât de poluat este aerul în cele 6 sectoare ale Capitalei

Alexandru Cazacu / 24.04.2021, 10:43
Indicele calității aerului în București sâmbătă, 24 aprilie 2021. Cât de poluat este aerul în cele 6 sectoare ale Capitalei

Care este indicele calității aerului din Capitală la data de 24 aprilie și cât de poluat este aerul pe care îl respiră locuitorii din cele 6 sectoare ale Bucureștiului și din Ilfov, poți afla în continuare.

Indicele calității aerului în București sâmbătă, 24 aprilie 2021

Capitala României se află printre cele mai poluate orașe din Europa. În București, factorii poluanți înregistrează adesea depășiri constante de monoxid de carbon, dioxid de azot , ozon, particule în suspensie (PM10, PM2.5), dioxid de sulf, hidrocarburi și plumb. Este foarte important de menționat faptul că, aceste substanțe au un efect negativ asupra sănătății noastre.

Cei zece senzori din București măsoară calitatea aerului la intervale fixe, de 15 minute, iar pe baza acestor măsurători se stabilesc mediile orare și se calculează Indicele de Calitate a Aerului (ICA), care poate avea o valoare cuprinsă între 0 și >100. Dacă locuiești în București și vrei să vezi care este indicele calității aerului pe care îl respiri la orice zi și din noapte, poți intra pe aerlive.ro, unde vei găsi toate informațiile în timp real.

Indicele calității aerului în București sâmbătă, 24 aprilie 2021
Indicele calității aerului în București sâmbătă, 24 aprilie 2021

Calitatea aerului din București pe sectoare

Spre deosebire de ieri, în aproape toate zonele din București, nivelul de poluare a aerului este puțin mai scăzut. Ei bine, în ceea ce privește calitatea aerului din Capitală, sâmbătă, 24 aprilie, în jurul orei 10:00, veștile sunt bune. După cum se poate vedea pe harta de mai sus, calitatea aerului este bună în majoritatea zonelor din București.

După ce în ultimele zile, în aproape toate zonele din București, nivelul de poluare a fost unul ridicat, atingându-se chiar nivelul maxim de 100 la stația Aerogării, ei bine, indicele calității aerului în Capitală sâmbătă, 24 aprilie 2021, la ora 10:00, ne aduce vești bune. Pentru că, după cum se poate vedea și în harta de mai sus, este mult verde, ceea ce înseamnă că nivelul de poluare este scăzut în majoritatea punctelor din București.

Sectorul 1 al Capitalei

Astăzi, sâmbătă 24 aprilie, în stația Băneasa Nord, indicele de poluare este de 50, după cum se vede pe harta de mai sus.

Sector 2

De asemenea, în Sectorul 2 al Capitalei calitatea aerului este una decentă. Indicele fiind de 37 în Pantelimon, iar în zona Universității de 19.

Sector 3

În sectorul 3 al Capitalei, indicele în zona Fizicienilor inicele era de 27, iar cel mai ridicat fiind în zona Pallady, de 55.

Sector 4

Ei bine, în Berceni, indicele de poluare a aerului, sâmbătă 24 aprilie, este de 38. Pe de altă parte, la stația timpuri noi, indicele arată valoarea de 14.

Sector 5

În această dimineață, în sectorul 5, poluarea aerului este puțin mai scăzută. Sâmbătă, 24 aprilie, în jurul orei 10:00, la stația Piața Valea Ialomiței indicele calității aerului ajungând la valoarea de 23.

Sector 6

În dimineața zilei de sâmbătă, 24 aprilie, și sectorul șase înregistrează un nivel scăzut de poluare. Cel mai scăzut indice a fost înregistrat la stația din Iuliu Maniu, mai exact 16. Cel mai crescut nivel din se înregistrează în zona Prelungirea Ghencea, unde indicele este 23.