Home » Știri » Kremlinul anunță când ar putea avea loc întâlnirea Putin-Trump

Kremlinul anunță când ar putea avea loc întâlnirea Putin-Trump

Sebastian Rotaru / 13.02.2017, 13:12
Kremlinul anunță când ar putea avea loc întâlnirea Putin-Trump

Kremlinul a anunțat, luni, că au fost discuții legate de posibila întâlnire dintre liderul rus, Vladimir Putin, și președintele american, Donald Trump.

Kremlinul a anunțat că întâlnirea ar putea avea loc înainte de summitul G20 din iulie, dar nu este nimic sigur. Cei doi lideri nu s-au întâlnit niciodată până acum, dar amândoi s-au arătat interesați în a reface lăgăturile dintre Rusia și SUA, care au fost cel mai puternic afectate după anexarea penisnulei Crimeea de către Rusia, în 2014, informează Reuters.

Noua administrație Trump este sub presiunile Rusiei, după ce consilerul pe securitatea națională a lui Trump, Michael Flynn, se luptă cu o controversă izbucnită după o discuție telefonică pe care a avut-o cu ambasadorul rus în Statele Unite, Sergei Kislyak, după ce Donald Trump a fost investit oficial în funcția de președinte.

Oficialii Casei Albe au revizuit peste weekend contatctele lui Flynn și discută despre posibilitatea de a ridica sancșiunile pe care SUA le-au impus Rusiei, care pot încălca legea prin privarea cetățenilor de a se angaja în politica externă.

După ce a fost întrebat despe asta, luni, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov, a declarat, într-o conferință de presă, că Flynn și Kislyak nu au discutat despre nicio ridicare a sancțiunilor.

„Cu siguranță fiecare ambasador informează centrul (n.red – Moscova) despre fiecare contact pe care îl are, deci informațiile ajung la noi. Nu suntem dispuși la comentarii pe discuții interne care se țin la Washington”, a declarat purtătorul de cuvând de la Kremlin, Peskov.

Întrebat dacă între Rusia și SUA au fost discuții despre slăbirea sancțiunilor, Peskov a spus că „am decalar deja că nu au fost niciun fel de astfel de discuții”.

Într-un interviu acordat pentru FoxNews, Donald Trump a dat de înțeles că are de gând să devină un prieten apropiat al lui Vladimir Putin.

„El (n.red – Putin) m-a sunat după ce am câştigat, dar nu am avut o discuţie, însă înţeleg că vom avea o una în curând”, a spus Donald Trump.

„Nu-l ştiu pe Putin, dar dacă ne putem înţelege cu Rusia, este extraordinar, este bine pentru Rusia, este bine pentru noi. Mergem împreună şi distrugem Statul Islamic”, a mai precizat Trump.