Home » Știri » Învățător din Argeș, ridicat de DIICOT: El este acuzat de proxenetism

Învățător din Argeș, ridicat de DIICOT: El este acuzat de proxenetism

Octavian Palade / 03.11.2016, 13:19
Învățător din Argeș, ridicat de DIICOT: El este acuzat de proxenetism

Un învățător din județul Argeș a fost ridicat de DIICOT, după percheziţii făcute la persoane care ar fi exploatat sexual eleve de liceu.

Un învățător dintr-o comună argeşeană a fost ridicat de DIICOT şi dus la audieri joi, în urma percheziţiilor făcute în municipiul Câmpulung, în dosarul în care mai multe persoane sunt suspectate că au exploatat sexual 20 de eleve de liceu

Anchetatorii DIICOT – Serviciul Teritorial Piteşti şi ofiţeri de poliţie judiciară de la BCCO Piteşti au făcut trei percheziţii în municipiul Câmpulung, judeţul Argeş, la mai multe persoane suspectate de trafic de minori, proxenetism, act sexual cu un minor şi folosirea pornografiei infantile.

Potrivit procurorilor, din anul 2015 până în prezent, patru suspecţi, unul dintre aceştia având funcția de cadru didactic la o şcoală generală din comuna Poienarii de Muscel, au racolat 20 de fete cu vârste sub 18 ani, pe care le-au  adăpostit şi exploatat sexual atât în locuinţe închiriate, cât şi în locuinţele suspecţilor din Câmpulung.

Suspecţii au vârste cuprinse între 17 şi 70 de ani.

Dumitru Tudosoiu, șeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Argeş, a declarat că învăţătorul, în vârstă de 51 de ani, are peste 30 de ani vechime. De asemenea, șeful ISJ Argeș a susținut că a fost informat de conducerea şcolii cu privire la faptul că acesta ar face obiectul unei anchete.

Dumitru Tudosoiu a menționat că, în condiţiile în care instituţia pe care o conduce nu a fost încă informată oficial despre o eventuală punere sub acuzare a cadrului didactic, ISJ nu a putut dispune până acum măsuri administrative faţă de acesta.

”Aşteptăm să vedem cum se desfăşoară ancheta şi care sunt concluziile şi măsurile care vor fi luate în acest caz”, a declarat șeful ISJ Argeș.

La sediul DIICOT Piteşti vor fi duse pentru audieri 19  persoane.

Surse judiciare au precizat că victimele sunt eleve de liceu care ar fi fost obligate să se prostitueze.