Home » Știri » Ioan Gyuri Pascu a murit: ce lasă în urmă Ioan Gyuri Pascu

Ioan Gyuri Pascu a murit: ce lasă în urmă Ioan Gyuri Pascu

Redactia Știri / 26.09.2016, 13:58
Ioan Gyuri Pascu a murit: ce lasă în urmă Ioan Gyuri Pascu

Ioan Gyuri Pascu a murit la vârsta de 55 de ani. Actorul și muzicianul s-a stins din viață în reședința sa din București.

Informaţia că Ioan Gyuri Pascu a murit a fost confirmată de medicul Bogdan Opriţa, coordonator SMURD Bucureşti, potrivit News.ro.

Echipajul SMURD a ajuns acasă actor în jurul orei 05.00. Când medicii au ajuns la el, artistul se afla deja în stop cardiorespirator.

În ciuda faptului că cei de la SMURD au efectuat manevre de resuscitare timp de aproape o oră, Pascu nu a putut fi salvat.  Ioan Gyuri Pascu a murit, iar decesul a fost declarat la ora 06.00, a explicat medicul Bogdan Opriţa.

La sfârşitul anului 2010, Pascu a suferit un infarct şi s-a recuperat la Spitalul Universitar din Bucureşti.

Ioan Gyuri Pascu, născut pe 31 august 1961, în Agnita, a fost un artist român, membru al grupului de umor Divertis din anul 1987. Ioan Gyuri Pascu a murit, dar lasă în urma lui  o mulțime de creații artistice importante. S-a lansat în cariera muzicală în anul 1977 şi de atunci a abordat diverse stiluri muzicale, printre care pop, rock, blues şi reggae.

A fondat mai multe formaţii de succes în anii ’90, precum The Blue Workers şi Pacific. A lansat mai multe piese de rock alternativ prin casa lui de discuri, Tempo Music, şi a fost un critic al radioului comercial românesc.Pe lângă activitatea de la Divertis, unde a abordat în special satiră politică, a mai jucat în lungmetraje precum ”O vară de neuitat”, în regia lui Lucian Pintilie, şi în ”Occident”, regizat de Cristian Mungiu.

A jucat şi în mai multe piese de teatru, precum ”Take, Ianke şi Cadîr”, asigurând şi coloana sonoră pentru o parte din ele. A colaborat cu mai multe posturi de televiziune, printre care TVR 1, Antena 1 şi Pro TV. A contribuit ca jurnalist sportiv şi comentator de sport şi a scris mai multe cărţi de spiritualitate şi pentru copii.