Home » Știri » Iohannis, comparat cu vinul de fostul președinte: Cu cât e mai vechi, cu atât e mai bun

Iohannis, comparat cu vinul de fostul președinte: Cu cât e mai vechi, cu atât e mai bun

Octavian Palade / 23.11.2016, 10:45
Iohannis, comparat cu vinul de fostul președinte: Cu cât e mai vechi, cu atât e mai bun

Fostul președinte Traian Băsescu spune despre Klaus Iohannis că se află în perioada de stagiatură pe funcţie.

Traian Băsescu a spus, într-un interviu pentru news.ro, că primii doi ani de mandat ai lui Klaus Iohannis reprezintă ”perioada de stagiatură pe funcţie”.

Băsescu a adăugat că preşedintele ”e ca vinul, cu cât se învecheşte cu atât e mai bun”.

La întrebarea cum vede primii doi ani de mandat ai preşedintelui Klaus Iohannis şi dacă el ar fi făcut altceva în această perioadă, fostul șef al statului a răspuns că nu ar compara preşedinţii între ei.

”Fiecare preşedinte are responsabilitatea lui. E perioada de stagiatură pe funcţie, pentru că nu există o şcoală de preşedinţi. Pe măsură ce o să treacă timpul, o să devină tot mai bun”, a spus Băsescu.

La întrebarea dacă actualul președinte va deveni tot mai bun, liderul PMP a răspuns: ”Oricine e acolo devine mai bun pe măsură ce trece timpul. E ca vinul preşedintele, cu cât se învecheşte cu atât e mai bun. Dacă obţine al doilea mandat, va fi mai bun decât în primul mandat. Acolo este locul în care înveţi foarte bine statul. Nu ai ce să faci prea multe. Executivul este cel care gestionează reformarea statului, dar îl înveţi şi ştii toate păcatele din acea funcţie”.

Totodată, fostul șef al statului Băsescu a menționat că numirea Guvernului este un pas dificil pentru preşedinte.

”Nu va fi un partid cu 50%+1 şi atunci preşedintele va trebui să decidă, dacă vrea un guvern partener, cum să acţioneze pentru a-l avea. Inexistenţa unui partid cu 50% îi dă această marjă preşedintelui. Să vedem. Eu aş juca în aşa fel încât să am un guvern partener, pentru că am văzut tot din experienţă ce se întâmplă când ai Guvern care nu ţi-e partener, am avut patru ani guvernarea cu Tăriceanu, trei ani cu Victor Ponta. Iată, şapte ani din zece în care am avut guverne ostile. Miza unui preşedinte, să aibă un guvern partener, împreună cu care să-şi realizeze şi priorităţile mandatului lui, este uriaşă”, a mai spus Băsescu.