Home » Știri » Iohannis va propune un nou șef SIE abia după alegeri

Iohannis va propune un nou șef SIE abia după alegeri

George Stanciu / 26.09.2016, 19:05
Iohannis va propune un nou șef SIE abia după alegeri

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că va propune un nou nume pentru șefia SIE după alegeri, cel mai probabil, comentând ironic că nu dorește să aglomereze agenda Legislativului actual, ce are în grijă găsirea de candidați ce nu au dosare penale și asigurarea unei campanii electorale curate.

„Domnia sa (Mihai Răzvan Ungureanu) a menţionat motive personale şi nu am informaţii suplimentare, însă având în vedere că SIE trebuie să lucreze permanent şi să fie în permanenţă pregătit pentru a interveni în orice situaţie, mi s-a părut important să reacţionez foarte repede. Aşadar, imediat ce am primit această demisie am acceptat-o, am comunicat că am acceptat-o şi în continuare serviciul va fi condus interimar sau până când se îndeplinesc toate procedurile birocratice de generalul Silviu Predoiu – prim-adjunctul directorului până astăzi”, a transmis Iohannis.

Klaus Iohannis a spus că cel mai probabil va lăsa în sarcina următorului Legislativ, atunci când a fost întrebat despre o nominalizare în următoarele două luni și jumătate, conform news.ro.

„Cred că acest Parlament va fi foarte ocupat cu alegerile şi sper să fie şi foarte ocupat cu a găsi candidaţi care nu au dosare penale şi sper să fie foarte ocupat şi cu o campanie curată, aşa că nu cred că le voi încărca agenda cu numirea unui nou director la SIE. Lucrurile sunt sub control, generalul Predoiu a mai fost o perioadă la interimat şi nu este o situaţie care reclamă o intervenţie foarte urgentă din partea Parlamentului, alta decât să ia act de demisia dl Ungureanu. Probabil voi face o propunere noului Parlament după alegeri”, a menționat şeful statului, conform news.ro.

Președintele a fost întrebat dacă demisia lui MRU are legătură cu potențialele tensiuni dntre el şi fostul șef SIE, dar Iohannis a negat acest fapt. Președintele României a confirmat, însă spusele lui Mihăiță Calimente, şeful Comisiei SIE, care a afirmat că Ungureanu a invocat motive medicale pentru demisie.

Sursă imagine: www.presidency.ro