Home » Știri » Iohannis: PSD și Dragnea s-au comportat ca la grădiniță în chestiunea referendumului

Iohannis: PSD și Dragnea s-au comportat ca la grădiniță în chestiunea referendumului

Sebastian Rotaru / 24.01.2017, 13:57
Iohannis: PSD și Dragnea s-au comportat ca la grădiniță în chestiunea referendumului

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, marți, că PSD și liderul social-democraților, Liviu Dragnea, s-au comportat „ca la grădiniță” în chestiunea declanșării referendumului.

„PSD și Dragnea s-au comportat ca la grădiniță: ‘Vin cu tata, vin și eu cu tata, am eu un unchi și vin și eu cu un unchi mai tare'”, a spus șeful statului, cu privire la reacțiile PSD și ale lui Liviu Dragnea în chestiunea referendumului, scrie agenția Agerpres.

Iohannis a susținut că social-democrații se gândesc la suspendarea sa din funcție de la data la care a devenit președinte, dar că nu crede în declanșarea acestei proceduri.

Președintele Iohannis a afirmat că nu are informații că grațierea și amnistia vor fi promovate în zilele următoare prin OUG, adăugând și că în prezent „cercul de decidenți în PSD s-a restrâns foarte mult și tinde spre unu”.

Șeful statului a apreciat și că premierul Sorin Grindeanu este un om care înțelege politica și cu care se poate discuta. Iohannis a precizat că înainte de a prezida ședința de Guvern de săptămâna trecută a avut o întrevedere cu premierul Grindeanu, pe care l-a întrebat dacă nu ar fi politicos să-l invite la această reuniune dacă tot a venit la Executiv.

Președintele Klaus Iohannis efectuează o vizită oficială de două zile la Strasbourg.

Marţi, 24 ianuarie a.c., Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a declanşat, în conformitate cu prevederile art. 90 din Constituţia României, procedura privind organizarea unui referendum naţional prin care poporul să-şi exprime voinţa cu privire la următoarea problemă de interes naţional: Continuarea luptei împotriva corupţiei şi asigurarea integrităţii funcţiei publice”, informează Administraţia Prezidenţială.

Scrisoarea pe tema referendumului a fost transmisă preşedinţilor celor două Camere, solicitând consultarea Parlamentului cu privire la problema sus menţionată.

Referitor la declanşarea unui referendum naţional a fost informat şi Prim-ministrul României, domnul Sorin Mihai Grindeanu”, mai spune Administraţia Prezidenţială.