Home » Știri » Iohannis, scrisoare de felicitare pentru Trump: Vom aprofunda relația bilaterală

Iohannis, scrisoare de felicitare pentru Trump: Vom aprofunda relația bilaterală

Octavian Palade / 09.11.2016, 11:18
Iohannis, scrisoare de felicitare pentru Trump: Vom aprofunda relația bilaterală

Președintele Klaus Iohannis îl felicită pe Trump, subliniind „relaţia solidă dintre România şi Statele Unite ale Americii, prin Parteneriatul Strategic”.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a trimis o scrisoare de felicitare noului preşedinte al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump. În mesaj, este subliniat „angajamentul ferm al României de a aprofunda cooperarea bilaterală în domeniul securităţii şi de a continua să acţioneze, în calitate de aliat şi partener strategic de încredere al SUA, conştient de toate implicaţiile care decurg din această postură”, scrie news.ro, preulând un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Șeful statului român „a evidenţiat relaţia solidă dintre România şi Statele Unite ale Americii, prin Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI, element cheie în dezvoltarea profilului strategic al ţării noastre, în calitate de membru NATO şi UE”.

„Totodată, preşedintele Klaus Iohannis a subliniat angajamentul ferm al României de a aprofunda cooperarea bilaterală în domeniul securităţii şi de a continua să acţioneze, în calitate de aliat şi partener strategic de încredere al SUA, conştient de toate implicaţiile care decurg din această postură”, se arată în scrisoarea de felicitare.

Iohannis a menționat, în mesajul său, şi că dimensiunea de securitate a Parteneriatului Strategic cu SUA, caracterizată de o cooperare continuă şi aprofundată, a înregistrat numeroase succese şi a permis României să acţioneze astăzi ca furnizor de securitate în regiune, în Europa, şi nu numai: „România este pe deplin conştientă de responsabilităţile care provin din calitatea de aliat şi partener strategic al SUA. Mesajul Preşedintelui Iohannis mai arată că România înţelege pe deplin să contribuie la eforturile comune menite să promoveze stabilitatea şi securitatea în regiune şi la nivel global şi subliniază că‎ România este pregătită şi capabilă să aprofundeze cooperarea bilaterală în domeniul securităţii”.

În plus, președintele Româniai a accentuat şi importanţa dezvoltării dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic cu SUA, care „oferă oportunităţi de a aduce mai multă prosperitate, în beneficiul ambelor naţiuni” şi a exprimat „întreaga disponibilitate de a conlucra cu noul preşedinte american în promovarea obiectivelor comune şi a unei relaţii transatlantice puternice şi dinamice, arătând că SUA poate conta pe sprijinul ferm al României în promovarea democraţiei, drepturilor omului şi statului de drept”.