Home » Știri » Iohannis a avizat cererea de urmărire penală a lui Gabriel Oprea

Iohannis a avizat cererea de urmărire penală a lui Gabriel Oprea

George Stanciu / 14.10.2016, 15:39
Iohannis a avizat cererea de urmărire penală a lui Gabriel Oprea

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis către Ministerul Justiției avizul cu privire cererea de urmărire penală a lui Gabriel Oprea, în dosarul în care este acuzat de ucidere din culpă.

”Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis vineri, 14 octombrie a.c., Ministrului Justiţiei cererea de urmărire penală a domnului Oprea Gabriel, fost Viceprim-ministru, Ministrul Afacerilor Interne în perioada martie 2014 – noiembrie 2015, pentru faptele ce fac obiectul Dosarului penal nr. 905/P/2015 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei, respectiv pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, în modalitatea prevăzută de art. 192 alin. (1) şi (2) din Codul Penal, urmând a se proceda conform legii, având în vedere solicitarea Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în temeiul dispoziţiilor art. 109 alin. (2) din Constituţia României, republicată, ale Legii nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, republicată, cu modificările şi completările ulterioare şi ale Deciziei Curţii Constituţionale nr. 270/2008”, transmite Administraţia prezidenţială într-un comunicat de presă.

În același timp, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a primit o înștiințare vizavi de formularea acestei cereri.

Klaus Iohannis a afirmat, că rămâne „coerent” cu privire la deciziile anterioare față de solicitările venite din partea Justiţiei şi că va da aviz cererii DNA de urmărire penală a lui Gabriel Oprea, în dosarul în care acesta este acuzat de infracțiunea de ucidere din culpă.

„Cred că mă bănuiţi că rămân coerent cu propriile abordări. Mai simplu, da, voi da curs acestei cereri”, a transmis Iohannis, citat de news.ro.

Cererea Direcției Naționale Anticorupție prin care se cere avizul lui Klaus Iohannis pentru începerea urmăririi penală a fostului ministru al Afacerilor Interne Gabriel Oprea, în cazul morţii poliţistului Bogdan Gigină, a ajuns miercuri la Administrația Prezidențială.

Cererea pe care președintele a primit-o a fost însoțită și de referatul întocmit de procurorii din cadrul DNA, dar și de 18 volume, ce reprezintă copii ale dosarului de urmărire penală.

Solicitarea vine ca urmare a încetării mandatului de senator al lui Gabriel Oprea, începând cu data de 1 octombrie. Gabriel Oprea și-a dat demisia din funcția de senator.

Sursă imagine: www.romaniatv.net