Home » Știri » Jean-Claude Van Damme, pe lista neagră a Hollywood-ului. Consumă sau nu droguri?

Jean-Claude Van Damme, pe lista neagră a Hollywood-ului. Consumă sau nu droguri?

Alexandru Cazacu / 22.07.2021, 15:33
Jean-Claude Van Damme, pe lista neagră a Hollywood-ului. Consumă sau nu droguri?

În vârstă de 60 de ani, Jean-Claude Van Damme a ajuns celebru în toate colțurile lumii după ce a jucat în nenumărate filme de acțiune. Ei bine, se pare că actorul este în România și a fost filmat ascultând manele într-o mașină, în timp ce se plimba, în compania unor români.

Jean-Claude Van Damme, filmat în România, ascultând manele într-o mașină

După cum spuneam celebrul actor de origine belgiană a fost filmat ascultând manele într-o mașină, miercuri după-amiază, alături de mai mulți români. Unul dintre cei aflați în mașină a transmis imaginile live pe Facebook, iar lângă el apărea Jean-Claude Van Damme.

La început actorul a părut ușor izolat, mai apoi a început să se distreze și el împreună cu tinerii din mașină, mișcându-se pe ritmuri de manele. Deși s-a speculat că actorul ar fi fost puțin ”amețit”, se pare că lucrurile au fost cu totul diferite.

Mai exact, potrivit lui Gabor Ianku Strinfi, tânărul care era în mașină alături de actor, Van Damme nu era nici în stare de ebrietate, nici sub influența unor substanțe interzise. Acesta a explicat într-un live de pe contul său de Facebook că l-a întâlnit pe Van Damme la București și au petrecut seara de la 8 până a doua zi dimineața, însă actorul nu ar fi făcut abuz de alcool sau alte substanțe.

”Nu era nici K.O. de beat, nici ‘tras’. În București ne-am întâlnit. Am profitat de ocazie și până la urmă n-am fost nici beat în halul ăla, n-am fost nici singur să-mi fac de cap, am fost cu taică-miu. Ne-am întâlnit în seara respectivă, ne-am împrietenit. Am hotărât să ieșim în oraș și am ieșit cu mașina mea personală, nu cu taxiul sau alte chestii”, a mărturisit Gabor Ianku Strinfi, ca să dezmintă zvonurile răutăcioase, potrivit stirileprotv.ro.

Jean-Claude Van Damme, filmat în România ascultând manele în mașină
Jean-Claude Van Damme, filmat în România ascultând manele în mașină

Cum a ajuns Jean-Claude Van Damme pe lista neagră a Hollywood-ului

În urmă cu câțiva ani, actorul a povestit celor de la The Guardian cum a ajuns pe lista neagră la Hollywood, după ce producătorii au refuzat să mai lucreze cu el. Mai exact, după ce a atins un succes incredibil cu filmul ”Timecop” în 1994, lumea actorului a început să se năruie. Atunci, Studiourile Universal l-au sunat pentru a-i oferi un salariu de 12 milioane de dolari pe film, pentru o serie de trei pelicule. Ei bine, drogurile și celebritatea l-au făcut arogant pe actorul belgian, așadar el a refuzat contractul și a cerut o sumă de 20 de milioane de dolari.

”Eram terminat. Eram obosit. Jucam in multe filme și tot ce atingeam aducea bani. Jim Carrey era plătit cu o avere. Voiam să intru și eu în acel sistem. Am fost un idiot. Ridicol. M-au trecut pe lista neagră” mărturisea Van Damme la acea vreme.

Potrivit procinema.protv.ro, JCVD a fost dependent de cocaină. Ba chiar mai mult de atât, în 1996, actorul cheltuia până la 10.000 de dolari săptămânal pe droguri. Așadar, filmele sale au început să fie din ce în ce mai slabe, iar în pragul sinuciderii, Van Damme a fost diagnosticat ca fiind bipolar. Ei bine, clinicile de reabilitare nu l-au ajutat, așadar actorul s-a închis în sala de forță recăsătorindu-se cu cea de a treia nevastă (Gladys Portugues). Acest lucru la ajutat enorm pe actor care, fiind un mare iubitor de animale, a adoptat și câțiva câini din Thailanda.

Jean-Claude Van Damme la un restaurant cunoscut din Capitală

Se pare că Jean-Claude Van Damme a ajuns în România încă de marți, cel mai probabil, pentru a discuta despre un nou proiect. Cu câteva ore înainte de înregistrarea care a devenit virală în mediul online, actorul a mers la restaurantul exclusivist din Capitală a lui Chef Joseph Hadad, care a și postat pe Instagram o fotografie împreună cu celebrul actor.

”Reîntâlnire după 16 ani cu Jean-Claude Van Damme @jcvd, in 2005 la Casa Vernescu și astăzi, la @mace_by_joseph_hadad. A trecut atât de mult timp, dar privind pozele, mă simt de parcă a fost ieri. Mă bucur enorm că l-am avut oaspete la Mace și că am avut ocazia să ne revedem”, se arată în mesajul postat de Hadad pe Instagram.