Home » Știri » Jungla de la Calais mai găzduiește aproximativ o mie de migranți

Jungla de la Calais mai găzduiește aproximativ o mie de migranți

George Stanciu / 26.10.2016, 15:30
Jungla de la Calais mai găzduiește aproximativ o mie de migranți

În Jungla de la Calais mai sunt doar în jur de o mie de persoane, a transmis miercuri prefectul din Pas-de-Calais, Fabienne Buccio pentru presă.

„Estimăm că o mie (…) de oameni (se află – n.r.) încă în tabăra din Lande şi vor pleca”, a afirmat Buccio atunci când a ajuns în tabăra construită ilegal.

Un număr de de 4.014 de persoane au fost trimise către adăposturi în primele două zile de la începerea operațiunii de evacuare a taberei, cunoscută și ca Jungla de la Calais, a anunțat Ministerul francez de Interne.

La începutul procedurii de evacuare, organizațiile care apără drepturile migranţilor au avertizat că în jur 2.000 de oameni nu vor dori să plece, pentru că speră, în continuare, să ajungă în Marea Britanie.

Activiștii au atenționat că aceștia s-ar putea ascunde în împrejurimile taberei până ce procesul evacuare şi de demolare se încheie, după care s-ar putea întoarce.

În total, între 6.000 şi 8.000 de imigranți se aflau duminică în Jungla de la Calais, urmând să fie transportați cu autocare către unul dintre cele 287 de Centre de Primire şi Orientare (CAO), din Franța, cu excepţia Ile-de-France şi Corsica. Fiecare astfel de centru va avea în grijă circa 20 de persoane, pentru a evita afluxul prea mare, arată news.ro.

Franța a luat decizia de a evacua Jungla de la Calais în dimineața zilei de luni, iar sute de indivizi, majoritatea cu bagaje, s-au aşezat la coadă în faţa unui hangar, acesta fiind cartierul general al operaţiunilor. Oamenii așteaptă să fie trimiși către unul dintre cele 450 de centre de primire deschise pentru migranți în Franţa.

Poliţişti înarmaţi au înconjurat hangarul şi au fost desfăşuraţi în interiorul taberei, după ce, în cursul nopţii de duminică spre luni, grupuri de migranţi au incendiat toaletele şi au atacat forțele de ordine cu pietre.