Home » Știri » Kelemen Hunor: UDMR nu a discutat cu alte partide despre formarea viitorului guvern

Kelemen Hunor: UDMR nu a discutat cu alte partide despre formarea viitorului guvern

George Stanciu / 06.10.2016, 14:13
Kelemen Hunor: UDMR nu a discutat cu alte partide despre formarea viitorului guvern

Kelemen Hunor, președintele UDMR, a afirmat, joi, la Arad, că nu a început discuţiile cu alte partide cu privire la crearea unui guvern după alegerile din iarnă şi că va demara această acțiune doar după 12 decembrie, când va vedea rezultatele. 

Prezent la o conferinţă de presă organizată de UDMR Arad, liderul Uniunii, Kelemen Hunor, a fost întrebat dacă a discutat deja despre alianţe politice în vederea formării guvernului după alegerile din iarnă, el transmițând că nu a făcut asta şi că nici nu are de gând să o facă înaintea votului.

”Nu am avut discuţii pentru perioada post electorală cu niciun partid şi nici nu vom discuta până la alegeri. După 12 decembrie, când vom şti rezultatele, vom discuta”, spune Kelemen Hunor, conform news.ro.

Întrebat despre preferințele sale în materie de alianțe, mai exact dacă vrea să lucreze cu PSD sau PNL, Kelemen Hunor a refuzat să dea un răspuns.

Hunor a făcut însă o trimitere la prima colaborare cu o altă formaţiune maghiară.

”În acest an facem ceva ce nu am făcut niciodată. Am ajuns la înţelegere cu Partidul Civic Maghiar şi ei vor intra pe listele noastre. Deci nu vorbim despre coaliţie, nu vorbim de alte forme de asociere. Vor primi două locuri eligibile, în Mureş şi Covasna”, afirmă liderul UDMR.

Kelemen Hunor a mai adăugat că o inițiativă asemnănătoare a existat și în 2008, ”dar în ultima clipă conducerea de atunci a PCM a refuzat semnarea acordului”.

”Terenul într-un fel era pregătit demult pentru o astfel de colaborare şi am pornit de la o aşteptare firească din partea electoratului nostru. Oamenii spun: domnule, nu vă certaţi; când e vorba de parlamentare, de interese majore ale comunităţii, noi aşteptăm de la politicieni să găsească soluţii împreună şi nu să se ocupe de certuri”, susține Kelemen Hunor.

El a mai confirmat că, luni, UDMR va aduce la Biroul Electoral Central listele cu cele 200.000 de semnături necesare pentru candidatură, dar și că Uniunea va avea reprezentanți în toate circumscripţiile electorale, chiar și în cele din străinătate.

Sursă imagine: www.ziarhargita.ro