Home » Știri » Kovesi răspunde dur afirmațiilor lui Sebastian Ghiță din înregistrările video

Kovesi răspunde dur afirmațiilor lui Sebastian Ghiță din înregistrările video

Sebastian Rotaru / 09.01.2017, 15:07
Kovesi răspunde dur afirmațiilor lui Sebastian Ghiță din înregistrările video

Laura Codruța Kovesi, întrebată despre afirmațiile lui Sebastian Ghiță la adresa ei, că nu dorește să comenteze declarațiile „unui inculpat fugar”.

„Haideți să lăsăm lucrurile ridicole gen cucuvele mov și alte culori și șefi de la CIA și să trecem la declarații serioase. În primul rând, nu comentez declarațiile unui inculpat fugar. Un inculpat fugar care are mai multe dosare, o parte dintre ele sunt în instrumentare la DNA, o parte dintre ele sunt deja trimise în judecată. Un inculpat fugar față de care am făcut încă din cursul anului trecut, sper să vă reamintiți, încă din aprilie când de la tribuna Parlamentului a acuzat DNA și a făcut atacuri la adresa sistemului judiciar prin afirmații denigratoare și tendențioase. Ca atare, nu comentez declarațiile unui inculpat fugar și nu doresc să intru într-un dialog cu acesta”, a răspuns Kovesi referitor la declarațiile făcute de Sebastian Ghiță, scrie Agerpres.

Referitor la atacurile din ultima perioadă cu privire la sistemul de justiție, Kovesi a subliniat că sunt făcute de inculpați din dosarele DNA sau de persoane care îi susțin.

„V-aș ruga să observați că sunt atacuri făcute de inculpați care sunt cercetați în dosarele DNA, de inculpați care sunt trimiși în judecată sau condamnați de DNA sau de persoane care îi susțin. Aceste atacuri sunt făcute datorită faptului că DNA și-a permis să deranjeze inculpații. Am observat în ultima perioada că, deși am făcut mai multe demersuri instituționale, aceste atacuri au continuat”, a afirmat Kovesi.