Home » Știri » Kovesi, despre ministrul Justiției: mă îndoiesc că este de bună credinţă

Kovesi, despre ministrul Justiției: mă îndoiesc că este de bună credinţă

Sebastian Rotaru / 18.01.2017, 17:26
Kovesi, despre ministrul Justiției: mă îndoiesc că este de bună credinţă

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruța Kovesi, critică tentativele de modificare netransparentă a Codului Penal şi ideea unei graţieri prin Ordonanţă de Urgenţă.

Într-un interviu pentru Europa FM, Laura Codruța Kovesi și-a exprimat lipsa de încredere în buna credinţă a ministrului Justiţiei, Florin Iordache, informează Digi24.

Într-un interviu acordat, miercuri, la postul de radio, Laura Codruţa Kovesi susţine că modificările aduse la Codul Penal nu trebuie făcute netransparent, pe ascuns şi prin Ordonanţă de Urgenţă.

„De ce trebuie făcute aceste modificări la Codul Penal în mod netransparent prin ordonanță de urgență? De ce nu s-a comunicat?”, s-a întrebat șefa DNA, adăugând că nu a purtat discuţii cu preşedintele Klaus Iohannis, dar a avut un dialog cu ministrul de resort, Florin Iordache: ”Nu am avut o discuție pe acest subiect cu președintele. Am avut o discuție cu ministrul Justiției, ocazie cu care domnul ministru a promis că orice modificare se va face va fi discutată în sistem. Văd că și-a încălcat această promisiune. Mă așteptam”.

”Să vedem în ce sens se clarifică. Practica este unitară și este foarte clară și decizia CCR. Nu văd ce ar putea fi clarificat. Mă îndoiesc că este de bună credință (ministrul Justiției, Florin Iordache – n.r.). Dacă este o clarificare de ce se lucrează în secret, de ce se lucrează noaptea? De ce nu este o procedură transparentă?”, a continuat Kovesi, la Europa FM.

Proiectul OUG promovat de Ministerul Justiţiei prevede graţierea integrală a pedepselor de până la 5 ani precum şi jumătate din pedeapsa femeilor gravide, a celor care au în întreţinere copii sub cinci ani, a celor cu vârste de peste 60 de ani, precum şi a celor cu boli incurabile în faze terminale. Prevederile nu se aplică recidiviştilor, nici celor care s-au sustras executării pedepsei şi nici celor care comit infracţiuni după data de 18 ianuarie 2017. Proiectul prevede că OUG intră în vigoare în 18 februarie 2017.