Home » Știri » La 19 ani, a fost internată într-un spital de nebuni pentru că a rămas însărcinată. Ce s-a întâmplat ani mai târziu cu ea și copilul

La 19 ani, a fost internată într-un spital de nebuni pentru că a rămas însărcinată. Ce s-a întâmplat ani mai târziu cu ea și copilul

Violeta Badea / 29.01.2021, 15:47
La 19 ani, a fost internată într-un spital de nebuni pentru că a rămas însărcinată. Ce s-a întâmplat ani mai târziu cu ea și copilul

La 19 ani, a fost internată într-un spital de nebuni pentru că a rămas însărcinată. Ce s-a întâmplat ani mai târziu cu ea și copilul. Julie Mannix Von Zemeck a fost internată într-un spital de nebuni pentru că a rămas însărcinată la 19 ani. Deși pare un scenariu de film, cazul este cât se pare de real și s-a întâmplat undeva în anul 1963. Părinții nu au vrut să accepte de nicio culoare faptul că fata lor urmează să dea naștere unui copil la o vârstă atât de fragedă, fiind și necăsătorită. Au vrut să pună această rușine pe seama nebuniei. Ce s-a întâmplat în continuare vom vedea mai departe.

La 19 ani, a fost internată într-un spital de nebuni pentru că a rămas însărcinată

În anul 1963, Julie Mannix Von Zemeck în vârstă de doar 19 ani a rămas însărcinată cu prietenul ei despre care a aflat mai târziu că era un bărbat deja însurat. Așa începe povestea fetei, care avea să ducă o lupta cruntă cu proprii părinți. La aflarea veștii, aceștia nu s-au bucurat absolut deloc, ci, din contră, au considerat că este mai bine să avorteze și să scape rapid de această povară.

„În 1963, avorturile erau ilegale în Statele Unite. Când mama m-a informat că sunt însărcinată – ginecologul familiei îi dăduse ei vestea și nu mie – mi-a spus, de asemenea, că am fost diagnosticată și cu depresie severă”, a relatat Julie într-un eseu publicat în revista Cosmopolitan.

Părinții nu s-au obișnuit cu această idee, ci au internat-o pe fată într-un spital de nebuni, astfel aceștia încercau să salveze onoarea familie. Timp de șapte luni cât a durat sarcina, deoarece în Philadelphia nașterea unui copil în afara căsătoriei era un păcat de neiertat. Ambițioasa Julie a trecut peste toate regulile societății și a reușit să dea naștere acestui copil, dar, din păcate, nu a reușit să-l păstreze. A fost obligată să semneze actele prin care se presupune că era de acord să dea copilul spre adopție.

Kathleen, Julie si Frank
Kathleen, Julie si Frank

Ce s-a întâmplat ani mai târziu cu ea și copilul

Faptul că și a abondonat propriul copil a măcinat-o toată viața pe Julie. Femeia a încercat să treacă peste această dramă și  a decis să se mute la New York și să devină actriță. În cele din urmă, Frank, tatăl copilului, i-a devenit soț în anul 1965, după ce el a divorțat de prima soție.

Plini de durere și de regrete, aceștia celebrau în fiecare an pe data de 19 aprilie ziua de naștere a copilului lor adoptat pe nume Aimee. Însă, fetița a primit un alt nume de la părinții adoptivi Kathleen Marie Wisler. În cele din urmă, copilul devenit matur s-a gândit să-și caute adevărata familie după ce a dat naștere unui copil. Finalul este unul fericit, deoarece femeia a reușit să-i găsească pe Julie și Frank și le-a trimis o scrisoare. Mai târziu, au luat legătura pe internet și, în cele din urmă, s-au întâlnit.

Spre bucuria cuplului, Kathleen Marie Wisler nu le-a reproșat absolut nimic niciodată, ba chiar a ajuns să-i iubească ca pe niște părinți.

„După moartea părinților adoptivi, nu mi-am imaginat că mă voi simți din nou ca o fiică. Și iată-mă iubită de doi părinți grijulii care se îngrijorează dacă nepoții sunt bolnavi sau mă sună fără niciun motiv,” a mărturisit Kathy. „Simt că nu am fost niciodată despărțiți. Este ca și cum aș fi ajuns la sfârșitul unei povești care se termină cu bine.”