Home » Știri » Leacuri împotriva mahmurelii. Ce trebuie să bei și să mănânci ca să scapi de senzația neplăcută

Leacuri împotriva mahmurelii. Ce trebuie să bei și să mănânci ca să scapi de senzația neplăcută

Alexandru Cazacu / 01.02.2021, 15:26
Leacuri împotriva mahmurelii. Ce trebuie să bei și să mănânci ca să scapi de senzația neplăcută

Se întâmplă câteodată să petrecem și să depășim puțin numărul de pahare cu alcool. Astfel, a doua zi ne putem trezi cu o mahmureală de zile mari. Durerile de cap, slăbiciune musculară, amețeli, și starea de greață sunt de obicei prezente atunci când ești mahmur. Dar care sunt leacurile împotriva acesteia?

Leacuri pentru mahmureală. Cum scapi de ea

Mahmureala nu este nimic altceva decât urmările deshidratării generate de consumul excesiv de alcool, dar și a altor cauze ale acestuia în sistemul digestiv, a ficatului sau rinichilor. Există mai multe remedii populare împotriva acestei stări însă nu toate sunt eficiente.

Cu siguranță mulți dintre noi am trecut prin acesta stare de mahmureală de cel puțin o dată în viață. Dar ce putem face ca să scăpăm de senzația neplăcută de a doua zi. În continuare vă prezentăm câteva leacuri împotriva mahmurelii.

Apa este un leac foarte eficient împotriva mahmurelii

Ai petrecut prea mult aseară? Atunci apa este cu siguranță cel mai bun leac pentru a scăpa de mahmureală. Acesta este lichidul de care organismul tău are nevoie cel mai mult, în caz că ai depășit numărul de pahare.

Ceaiul Verde

De asemenea, această băutură are un adevărat succes împotriva mahmurelii. Ceaiul Verde este un puternic energizant și hidratant, care are totodată un gust răcoritor și poate înlocui cu succes alte leacuri împotriva acestei stări de rău.

Ceaiul de ghimbir și mentă

Ceaiul din aceste plante este foarte benefic pentru stomac și ne poate scăpa de starea de greață. Acestea două sunt de asemenea remedii naturale foarte eficiente pentru starea de mahmureală.

Apa de cocos

Apa de cocos este de asemenea foarte eficientă pentru hidratarea organismului. Ba mai mult de atât, acest remediu pentru mahmureală este totodată plin de vitamine, antioxidanți și electroliți. Așadar, dacă ai la îndemână acest lichid când ești mahmur, nu ezita sa-l consumi.

Spanacul

Nu sunt mulți cei care știu că spanacul poate fi un foarte bun leac împotriva acestei stări neplăcute. Conținutul bogat de vitamine și efectul său răcoritor te va ajuta cu siguranță să treci peste efectele mahmurelii.

Bananele

Da, ai citit bine! Bananele pot și ele să te scape de mahmureală. Aceste delicioase fructe conțin potasiu care ajută extraordinar organismul la refacere după ce ai petrecut peste măsură.

Kiwi, remediu pentru mahmureală

Datorită conținutului mare de vitamine, dar și a gustului răcoritor al acestui fruct, Kiwi îți va face cu siguranță ziua mai bună după o noapte de petrecere cu mai multe pahare.

Ouăle ajută dacă ești mahmur

Ouăle, fiind o sursă incredibilă de proteine, sunt perfecte pentru un mic dejun în dimineața de după petrecere când ești mahmur.

Roșiile

Acestea sunt probabil unele dintre cele mai iubite alimente pe care le avem în frigider. De asemenea acestea aduc și o grămadă de beneficii pentru organism. Antioxidanții pe care acestea le conțin te vor ajuta să treci peste starea de mahmureală. Așadar, dacă ai roșii, nu ezita să le consumi pentru că sigur o să te simți mai bine.

Ciorba

Am ajuns și la ciorbă. O astfel de mâncare, acră și răcoritoare, cu un conținut bogat în substanțe nutritive de la diferitele feluri de legume folosite la prepararea sa, este un remediu renumit împotriva mahmurelii.