Home » Știri » Lia Olguța Vasilescu vrea în Parlament, dar nu renunţă la Primărie: Voi pleca doar dacă din acea postură pot să ajut mai mult Craiova

Lia Olguța Vasilescu vrea în Parlament, dar nu renunţă la Primărie: Voi pleca doar dacă din acea postură pot să ajut mai mult Craiova

Ionel Palade / 21.10.2016, 16:39
Lia Olguța Vasilescu vrea în Parlament, dar nu renunţă la Primărie: Voi pleca doar dacă din acea postură pot să ajut mai mult Craiova

Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei, este pe primul loc pe lista PSD Dolj pentru Camera Deputaţilor. Ea a afirmat că preferă să rămână edil şi că va merge în Parlament doar dacă va putea ajuta mai mult oraşul din postura de parlamentar.

Lia Olguța Vasilescu deschide lista candidaţilor la Camera Deputaţilor din partea PSD Dolj la alegerile din 11 decembrie, listă care fost validată vineri dimineaţă în plenul Comitetului Executiv al organizaţiei judeţene de partid, conform news.ro.

“Vreau să rămân primar. Aceasta este intenţia mea în proporţie de 99% şi voi pleca doar dacă din acea postură pot să ajut mai mult oraşul Craiova. Trebuie să luptăm în această campanie electorală pentru a obţine un scor mai mare decât am avut la alegerile locale, pentru că ştim foarte bine că dacă există un Guvern politic şi este al PSD, se va uita altfel către această zonă, faţă de ceea ce s-a întâmplat pe guvernarea actuală”, a declarat vineri edilul Craiovei, după votul din Comitetul Executiv.

PSD Dolj a validat şi candidatura administratorului public al Craiovei, Radu Preda, acesta aflându-se pe locul al doilea în lista candidaţilor pentru Senat.

El este inculpat în acelaşi dosar în care Lia Olguța Vasilescu a fost trimisă în judecată pentru luare de mită şi spălare de bani, acuzaţia fiind de complicitate la luare de mită şi spălare de bani.

Claudiu Manda, preşedinele PSD Dolj a declarat că a fost aprobată o listă de zece candidaţi pentru Camera Deputaţilor şi patru candidaţi pentru Senat, cu o singură abţinere. Hotărârea Biroului Judeţean a fost aprobată în şedinţa Comitetului Executiv Judeţean, de asemenea cu o singură abţinere. „Acestea sunt propunerile pe care Biroul Judeţean le face către Comitetul Executiv Naţional, urmând ca marţi, 25 octombrie 2016, în şedinţă, lista să fie validată. Am încercat să avem pe listă şi oameni tineri şi femei, oameni noi şi cu experienţă. Cred că am reuşit să prezentăm o listă de care suntem mulţumiţi şi mândri. Ne propunem să luăm cel puţin doi senatori din patru şi cinci-şase deputaţi”, a mai spus Manda.

PSD Dolj a stabilit astfel lista candidaţilor pentru Camera Deputaţilor: Lia Olguţa Vasilescu, Ion Călin – deputat şi preşedinte executiv al organizaţiei, Alina Tănăsescu – vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Dolj, Alexandra Presură – consilier judeţean şi liderul tineretului social-democrat doljean, Florin Stancu – director al Sistemului de Gospodărirea Apelor Dolj, Eliza Peţa – director al SC Salubritate Craiova, societate din subordinea Consiliului Local Municipal Craiova, Valerică Pupăză – primar al comunei Cîrcea, Ovidiu Flori – primar al comunei Işalniţa, Mihai Neaţu – consilier judeţean, Marin Marian Viorel – consilier judeţean.

Candidaţii la funcţia de senator sunt preşedintele PSD Dolj, Claudiu Manda, în prezent deputat, Radu Preda, Lavinia Craioveanu – inspector şcolar judeţean Dolj – şi Cosmin Vasile – vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Dolj.