Home » Știri » Liviu Dragnea: coordonatorul principal al proiectului Centenar ar trebui să fie Vasile Dîncu

Liviu Dragnea: coordonatorul principal al proiectului Centenar ar trebui să fie Vasile Dîncu

Sebastian Rotaru / 05.01.2017, 09:40
Liviu Dragnea: coordonatorul principal al proiectului Centenar ar trebui să fie Vasile Dîncu

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea a declarat, miercuri, la Realitatea TV, că intenţionează să demareze un proiect special pentru celebrarea a 100 de ani de la Marea Unire, care ar putea fi coordonat de fostul vicepremier, Vasile Dîncu.

”Unul dintre coordonatorii sau poate chiar coordonatorul principal al acestui proiect trebuie să fie Vasile Dîncu. Am discutat azi la Parlament, o să discutăm şi cu colegii din Guvern să înfiinţăm o structură pe care domnul Dâncu să fie de acord să o coordoneze pentru că, dincolo de disputele politice, dincolo de ce face Guvernul, trebuie un prinos adus acestui centenar pentru că este o piatră simbolică din punctul meu de vedere”, a declarat Liviu Dragnea, citat de news.ro.

Liviu Dragnea a precizat că Vasile Dîncu ar fi fost membru al Guvernului în eventualitatea în care el ar fi condus guvernul rezultat din alegerile din 11 decembrie.

”Dacă s-ar fi putut să fie prim-ministru, ar fi fost în echipa mea guvernamentală pentru că amândoi am vorbit despre un lucru drag, ca anume ca anul 2017 să fie începutul deceniului culturii în România. Sper să mai putem duce la capăt acest proiect pentru că această ţară are o foame de cultură care, din păcate, în ultimii ani, nu a fost ostoită”, a mai spus Dragnea.

Chestionat și el la Realitatea TV, Vasile Dîncu a spus că a fost „oaia neagră” a Guvernului Cioloș pentru miniștrii care voiau o politică de dreapta și că acesta a încercat să mențină un echilibru în Guvern.

”Eu am fost un fel de oaia neagră pentru tinerii veniţi să facă politică de dreapta în acest guvern. Unii care au venit şi au şi plecat foarte repede – sunt parlamentari – erau foarte hotărâţi să facă politică de dreapta. Până la urmă, prin faptul că Guvernul a fost asumat de PNL, iar premierul a acceptat o apropiere foarte mare faţă de PNL, a părut că Guvernul este unul de dreapta. Mai ales că PSD, foarte inspirat, şi-a ales drept cal de bătaie acest guvern ca fiind guvernul lui Klaus Iohannis”, a declarat Vasile Dîncu, adăugând că atacurile PSD au vulnerabilizat Guvernul, deoarece liberalii nu au încercat să-l apere.