Home » Știri » Locuri de parcare în București. Cât vor plăti, din 2022, bucureștenii în funcție de zonă. Noile taxe

Locuri de parcare în București. Cât vor plăti, din 2022, bucureștenii în funcție de zonă. Noile taxe

Alexandru Cazacu / 27.04.2021, 17:56
Locuri de parcare în București. Cât vor plăti, din 2022, bucureștenii în funcție de zonă. Noile taxe

Taxele pentru locurile de parcare din Capitală s-au mărit. Care este cea mai scumpă zonă din București și cât vor plăti locuitorii din capitala României din 2022, în funcție de zonă, puteți afla în continuare.

Locuri de parcare în București. Cât vor plăti, din 2022, bucureștenii

După cum spuneam, de marți, parcarea s-a scumpit pentru locuitorii din Capitală, după ce consilierii locali au votat noile tarife anuale, transmite Mediafax. Iată cât vor plăti bucureștenii pentru locurile de parcare, în funcție de zona în care se află.

Bucureștiul este împărțit în patru zone, respectiv A, B, C și D, iar cea mai scumpă zonă o reprezintă centrul, adică zona A. În această zonă, creșterea a fost de la 84 de lei, la 600 de lei anual. De asemenea, tariful pentru zona B va fi de 500 de lei anual, față de 66 de de lei, în C va fi cu 100 de lei mai ieftin, adică 400 de lei față de 55 de lei. Iar în zona D, parcarea va costa 300 de lei, față de 37 de lei.

Potrivit sursei citate, taxele au crescut față de nivelul actual, iar solicitarea de majorare a acestora a venit chiar din partea primarilor de sector. Este important de menționat că principala modificare o reprezintă faptul că taxa e calculată anual, nu pe zi ca până acum. Bineînțeles, unii consilieri din opoziție au fost nemulțumiți de acest lucru, întrebându-se ce vor face proprietarii care își vând mașina sau se mută. Se pare că aceștia vor ”rămâne cu banii luați”. Atenție, noile taxe se vor aplica din 2022.

Radu Mihaiu, despre tarifele locurilor de parcare din Capitală

Potrivit primarului din Sectorul 2 al Capitalei, spațiul public din zona A este mult mai valoros într-un oraș aglomerat cum e Bucureștiul. De asemenea, în cadrul unei postări pe Facebook, Radu Mihaiu a ținut să le mulțumească consilierilor pentru decizia luată.

”Tariful pentru un loc de parcare de reședință în București e ridicol. Cel mai scump, în zona A, era 84 de lei/an sau 24 de bani/zi sau 2 bani pe metru pătrat pe zi. Spațiul public într-un oraș atât de aglomerat e evident mult mai valoros. Și asta se vede în preturile pentru locurile de parcare create de piața liberă.

Le mulțumesc consilierilor pentru semnalul clar transmis – Bucureștiul e în primul rând un oraș pentru oameni, nu putem subvenționa la nesfârșit deținerea de mașini”, a scris primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, pe pagina sa de Facebook.

Locuri de parcare în București. Cât vor plăti, locuitorii din Capitală
Locuri de parcare în București. Cât vor plăti, locuitorii din Capitală

Criza locurilor de parcare din Capitală

Deja este cunoscut faptul că în București este criză de locuri de parcare. Numărul de mașini este din ce în ce mai mare, iar multe dintre acestea sunt parcate ilegal, creându-se astfel o adevărată problemă. Înainte existau reglementări care permiteau primăriilor de sector să ridice mașinile parcate ilegal, dar cum nu se mai poate, se pare că singura soluție a acestor probleme este mărirea taxelor.

Probleme traficului din Capitală fac din aceasta cel mai aglomerat oraș din Europa. De asemenea, din cauza locurilor de parcare, pe drumurile principale sunt din ce în ce mai multe mașini parcate, așadar circulația se îngreunează.