Home » Știri » Senatorul Marius Isăilă, cinci ani şi patru luni de închisoare

Senatorul Marius Isăilă, cinci ani şi patru luni de închisoare

Octavian Palade / 10.11.2016, 11:53
Senatorul Marius Isăilă, cinci ani şi patru luni de închisoare

Senatorul PRU Marius Isăilă a fost condamnat joi la cinci ani şi patru luni de închisoare. Decizia instanţei supreme este definitivă.

Marius Isăilă este acuzat de trafic de influenţă privind blocarea unui control ANAF şi atribuirea de contracte pe bani publici, scrie news.ro.

Fostul consilier personal al senatorului, Cristian Ene, a fost condamnat, în același dosar, la doi ani de închisoare cu suspendare şi efectuarea a 100 de zile de muncă în folosul comunităţii.

Magistrații instanţei supreme au menţinut decizia anterioară, de confiscare a sumei de 180.000 de euro, mita primită de Isăilă de la un om de afaceri pentru a intervini în vederea stopării unui control ANAF la firma unui om de afaceri.

Decizia judecătorilor de la instanţa supremă este definitivă.

Marius Isăilă candidează din nou

Marius Isăilă candidează la alegerile parlamentare pentru un loc de deputat de Bacău, din partea PRU.

În acest dosar, în care este acuzat de trafic de influenţă privind blocarea unui control ANAF şi atribuirea de contracte pe bani publici, senatorul Marius Isăilă a fost condamnat, pe 12 aprilie 2016, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la patru ani de închisoare cu executare, instanţa dispunând şi confiscarea de la acesta a 180.000 de euro.

Potrivit procurorilor, în prima parte a anului 2012, Marius Isăilă, la acel moment şef serviciu în Ministerul Finanţelor Publice, şi Cristian Ştefan Ene, în înţelegere cu Cătălin Cristescu, au convenit să intervină în vederea blocării controlului efectuat de ANAF la firma SC Dave Research SRL a omului de afaceri Lucian Timofanovici, un alt denunţător în această cauză.

”După ce Isăilă Marius Ovidiu şi Ene Cristian Ştefan i-au pretins inculpatului Cristescu Cătălin suma de 200.000 euro, susţinând că vor realiza intervenţiile pe lângă funcţionarii ANAF, acesta din urmă a transmis mai departe solicitarea către denunţător, care a remis suma pretinsă în mai multe tranşe. Astfel, o sumă de 20.000 euro urma să îi revină lui Cristescu Cătălin, iar restul de 180.000 euro au fost remişi mai departe celorlalţi doi inculpaţi. După remiterea sumei de 200.000 euro, deoarece controlul continua, Cristescu Cătălin le-a transmis celorlalţi doi inculpaţi nemulţumirea şi îngrijorarea denunţătorului. Aceştia au pretins o nouă sumă, respectiv 150.000 euro, plătibili în mai multe tranşe, pretinzând că este vorba de un nou control”, se arăta în actul de inculpare întocmit de procurori.

Plenul Senatului a respins, pe 2 iunie 2014, arestarea preventivă a senatorului Marius Isăilă.