Home » Știri » Senatorul Marius Nicoară, trimis în judecată pentru că a urcat băut la volan și a provocat un accident

Senatorul Marius Nicoară, trimis în judecată pentru că a urcat băut la volan și a provocat un accident

Octavian Palade / 08.11.2016, 12:00
Senatorul Marius Nicoară, trimis în judecată pentru că a urcat băut la volan și a provocat un accident

Senatorul Marius Nicoară este judecat pentru că s-a urcat băut la volan şi a provocat un accident soldat cu un rănit.

Senatorul Marius Nicoară a fost trimis în judecată de procurorii ICCJ.  În luna noiembrie 2014, senatorul PNL s-a urcat băut la volan şi a provocat un accident, în urma căruia şoferul maşinii în care a intrat în timp ce conducea pe o stradă din Cluj-Napoca a fost rănit, transmite news.ro.

Procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi  Justiţie au  terminat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a senatorului Marius Petre Nicoară, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Rechizitoriului întocmit de anchetatori precizează că, pe data de 28 noiembrie 2014, în jurul orei 23.45, Marius Nicoară a condus un autoturism pe strada Eugen Ionescu, pe sensul de mers către Calea Turzii, din municipiul Cluj-Napoca, iar în momentul în care a ajuns în dreptul imobilului cu numărul 13, a produs un accident de circulaţie, intrând într-un autovehicul care frânase pentru a efectua un viraj la stânga.

În urma impactului, şoferul maşinii lovite de senatorul Marius Nicoară a fost rănit. Bărbatul a refuzat să depună plângere penală şi are calitatea de martor în dosar.

În urma expertizei medico-legale s-a stabilit că senatorul PNL „avea la ora indicată o alcoolemie de circa 1,65 gr. %”, au arătat procurorii în actul de sesizare a instanţei.

Dosarul a fost trimis pentru judecare către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Senatorul PNL declara atunci că a provocat un accident din cauză că nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, în condiţiile în care pe şosea era polei, precizând că înainte de a se urca la volan a consumat un cocktail.