Home » Știri » Mesajul pe care i l-a tranmis CEO-ul Apple, Timp Cook, Theresei May

Mesajul pe care i l-a tranmis CEO-ul Apple, Timp Cook, Theresei May

Sebastian Rotaru / 10.02.2017, 17:29
Mesajul pe care i l-a tranmis CEO-ul Apple, Timp Cook, Theresei May

Directorul executiv al Apple, Tim Cook, s-a întâlnit cu premierul Marii Britanii, Theresa May, și i-a spus că este „foarte optimist” ]n ceea ce prive;te viitorul țării.

Tim Cook s-a întâlnit cu Theresa May, vineri, la Downing Street, și au discutat desre contruirea unui nou sediu Apple în Marea Britanie, ca exemplu că gigantul din tehnologie susține Regatul Unit, informează Independent.

El a spus că producere de iPhone-uri este „o mare încredere pentru UK” și a mai adăugat că țara va fi „bine” după ieșirea din Uniunea Europeană, chiar dacă sunt niște „obstacole în drum”.

Compania Apple a declarat, anul trecut, că are de gând să mute 1.600 de angajați în noul sediu din sudul Londrei. Guvernul a salutat decizia și a remarcat că firmele mari încă vor să investească în Marea Britanie, chiar și după Brexit.

„Suntem mândeâri că inovațiile Apple oferă în jur de 300.000 de joburi în Marea Britanie”, a spus compania într-un comunicat, după întîlnirea lui Cook cu May.

Tim Cook a primit gradul onorific de doctor la începutul acestei săptămâni, la Universitatea Glasgow din Londra, unde a și afirmat opoziția sa față de decizia lui Donald Trump de a interzice musulmanilor din șapte țări arabe să mai intre pe teritoriu american. „Dacă stăm și nu zicem nimic, înseamnă că suntem de acord”, a zis Cook.

Cook este din 24 august 2011 Director General al companiei Apple Inc. După o carieră anterioară la alte companii (IBM, Compaq), Cook s-a alăturat firmei Apple în martie 1998. În 2014, Cook a devenit primul CEO (Director General) al unei companii Fortune 500 care s-a identificat public ca fiind gay. Acesta a venit la conducerea companiei după moartea fondatorul companiei, Steve Jobs, ucis de un cancer sever.