Home » Știri » Michael Schumacher, „semne încurajatoare” privind starea de sănătate

Michael Schumacher, „semne încurajatoare” privind starea de sănătate

Octavian Palade / 04.11.2016, 09:58
Michael Schumacher, „semne încurajatoare” privind starea de sănătate

Michael Schumacher dă „semne încurajatoare” de revenire, spune un oficial din Formula 1.

Michael Schumacher are șanse să-și revină în urma accidentului de acum trei ani, potrivit fostului director tehnic al echipei de Formula 1 Ferrari, Ross Brawn, scrie news.ro.

Acesta a declarat, pentru BBC, că starea de sănătate a fostului pilot german Michael Schumacher arată „semne încurajatoare”.

„Familia a decis să ofere puţine informaţii despre starea de sănătate a lui Michael Schumacher şi eu voi respecta acest lucru. Sunt semne încurajatoare şi cu toţii ne rugăm zilnic să vedem unele progrese. Este dificil pentru mine să spun mai mult şi să respect şi viaţa privată a familiei. Există foarte multe zvonuri privind starea lui de sănătate şi cele mai multe sunt neadevărate. Sper ca într-o zi să-l putem vedea pe Michael recuperat total”, a declarat fostul director tehnic.

Michael Schumacher, în vârstă de 47 de ani, s-a rănit grav la cap după ce a căzut la schi, în decembrie 2013, timp de mai multe luni fiind în comă. După ce s-a trezit din comă, el a fost luat în îngrijire de specialişti în neurologie, iar în prezent se află la locuinţa sa din Gland (Elveţia). Familia lui Schumacher a oferit foarte puţine informaţii prinvind starea de sănătate a fostului pilot.

Michael Schumacher este un fost pilot de Formula 1. Statistic, prin prisma celor șapte titluri mondiale câștigate, a celor 91 de victorii, 68 de pole position-uri și 76 de cele mai rapide tururi, Michael Schumacher este considerat drept cel mai bun pilot de Formula 1 din toate timpurile.

În 2006, în urma unui sondaj efectuat de FIA, Schumacher a fost votat de către fanii Formulei 1 drept cel mai popular pilot care a evoluat vreodată în acest sport.

Michael Schumacher mai are un frate, Ralf Schumacher, cei doi fiind unicii frați care au câștigat curse în Formula 1, și au devenit primii frați care au terminat pe primele două poziții în aceași cursă, o performanță pe care au mai repetat-o de patru ori.