Home » Știri » Mihai Răzvan Ungureanu a demisionat: nu va mai conduce SIE

Mihai Răzvan Ungureanu a demisionat: nu va mai conduce SIE

Redactia Știri / 26.09.2016, 14:04
Mihai Răzvan Ungureanu a demisionat: nu va mai conduce SIE

Mihai Răzvan Ungureanu a demisionat de la conducerea SIE. Mihai Răzvan Ungureanu conducea Serviciul de Informații Externe din luna noiembrie a anului 2015.

Informația că Mihai Răzvan Ungureanu a demisionat de la conducerea SIE a venit de la purtătorul de cuvânt al președintelui Klaus Iohannis. Acesta a mai precizat că șeful statului a acceptat demisia lui Ungureanu, potrivit News.ro.

Mihai Răzvan Ungureanu a demisionat iar, interimar, conducerea SIE va fi asigurată de Silviu Predoiu.

Silviu Predoiu este cunoscut în anul 1958, lucrează în SIE din 1990, iar din anul 2005 este adjunct al directorului SIE. Anterior, Predoiu a lucrat ca geolog la întreprinderea de metale rare.

În 24 iunie 2015, preşedintele Iohannis l-a desemnat pe Ungureanu pentru un nou mandat la conducerea SIE, acesta fiind numit prin votul Parlamentului din 30 iunie 2015. Mihai Răzvan Ungureanu a demisionat, dar a mai condus SIE și între anii 2007 și 2012.

Demisia lui Mihai Răzvan Ungureanu ar putea veni pe fondul tensiunilor dintre instituția condusă de el și Direcția Națională Anticorupție. În luna aprilie, Laura Codruța Kovesi declara că în ultimii ani DNA nu a primit nicio sesizare de la SIE, cu toate că multe persoane urmărite realizau operațiuni bancare sau făceau achiziții în străinătate. Atunci, SIE a precizat că nu sunt monitorizate activitățile românilor peste hotare și că, chiar dacă ar face-o, informațiile nu ar putea fi folosite în instanță.

Cu toate astea, în luna iunie, Mihai Răzvan Ungureanu declara că ”relaţia dintre instituţiile statului este întotdeauna foarte bună, pentru că atâta vreme cât ea funcţionează dumneavoastră nu veţi putea vedea decât rezultate foarte bune”.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, ulterior, răspunzând unei întrebări cu privire la disputa dintre SIE şi procurorul-şef al DNA Laura Codruţa Kovesi, că a avut o întâlnire cu aceasta şi cu directorul Serviciului de Informaţii Externe, Mihai Răzvan Ungureanu, şi consideră că problema s-a rezolvat.