Home » Știri » Mii de pasageri, blocați pe aeroporturile din SUA, după ce au apărut probleme la sistemul informatic

Mii de pasageri, blocați pe aeroporturile din SUA, după ce au apărut probleme la sistemul informatic

Sebastian Rotaru / 03.01.2017, 11:13
Mii de pasageri, blocați pe aeroporturile din SUA, după ce au apărut probleme la sistemul informatic

Mii de pasageri au fost blocați, luni, pe aeroporturile din Statele Unite, din cauza unei pene care a afectat sistemul informatic al vămilor la nivel naţional.

„Vămile se confruntă cu o pană naţională. Întârzieri în procesarea pasagerilor sunt aşteptate până la repararea sistemului”, a anunţat pe Twitter aeroportul din Fort Lauderdale (Florida), unul dintre principalele noduri de transport pentru Statele Unite şi Caraibe, au anunțat autoritățile, citate de AFP, potrivit news.ro.

Un purtător de cuvânt al Departamentului Vămilor a explicat pentru postul de televiziune NBC News că mai multe aeroporturi, printre care Atlanta Hartsfield şi Boston Logan, au fost afectate de problemele la sistemul informatic şi că „au fost luate măsuri pentru rezolvarea imediată a acestor defecţiuni tehnice”.

Mii de pasageri obosiţi şi nervoşi, care tocmai aterizaseră în SUA, au fost blocaţi ore la rând la vamă.

„Oamenii încep să se enerveze”, a avertizat pe Twitter o pasageră ajunsă la Miami, Cali Rez. „Să vină cineva aici cât mai repede pentru a explica problema şi a gestiona cozile”, a adăugat ea.

Pe aeroportul din Miami au fost blocaţi pasagerii ajunşi cu „peste 30 de zboruri internaţionale”, potrivit conducerii aeroportului.

Avaria a fost reparată după câteva ore. „Nu există nimic care să sugereze că originea (problemelor – n.r.) a fost un atac”, a dat asigurări Departamentul Vămilor pe Twitter.