Home » Știri » Ministrul propus al Comunicațiilor, Augustin Jianu, avizat favorabil în comisiile reunite

Ministrul propus al Comunicațiilor, Augustin Jianu, avizat favorabil în comisiile reunite

Sebastian Rotaru / 04.01.2017, 12:34
Ministrul propus al Comunicațiilor, Augustin Jianu, avizat favorabil în comisiile reunite

Augustin Jianu, propus în funcţia de ministru al Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională, a declarat miercuri, în cadrul audierilor în comisiile de specialitate, că cel mai important proiect al său este interoperabilitatea sistemelor informatice.

Augustin Jianu, în vârstă de 30 de ani, propus în funcţia de ministru al Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională, a spus că dorește ca până la 1 decembrie 2018 toate sistemele informatice ale statului să fie conectate. Acesta a primit aviz pozitiv de la comisiile parlamentare, cu 16 voturi „pentru”, 4 „împotrivă” şi nicio abţinere, potrivit news.ro.

”Cel mai important proiect, aşa cum a fost anunţat şi în Programul de guvernare, este interoperalizarea sistemelor informatice. Trebuie ca până la 1 decembrie 2018, toţi cetăţenii României să îşi poată plăti orice obligaţie financiară către statul român online, toate formularele pe care companiile le au de depus să poată fi depuse online şi toate sistemele informatice ale statului să fie interoperalizate”, a spus  Augustin Jianu, la finalul audierilor.

Augustin Jianu a fost întrebat dacă timpul îi permite să implementeze proiectul, iar acesta a spus că proiectul va fi demarat.

”Cu siguranţă nu putem avea această piaţă unică digitală fără ca cetăţenii, consumatori ai acestor servicii, fără ca ei să aibă încredere în serviciile digitale oferite. De aceea vom avea o atenţie şi asupra componentei de securitate cibernetică şi asupra infrastructurii, pentru că este necesară dezvoltarea accesului la sevicii de internet în zonele albe încă rămase în România”, a mai spus Jianu..

De asemenea, viitorul ministru al Comunicaţiilor, Augustin Jianu, a spus că analizează trecerea Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare în Informatică (ICI) în subordinea Ministerului Cercetării şi Inovării.