Home » Știri » Ministrul Culturii îşi pregăteşte demisia – surse

Ministrul Culturii îşi pregăteşte demisia – surse

Ionel Palade / 20.10.2016, 12:39
Ministrul Culturii îşi pregăteşte demisia – surse

Ministrul Culturii, Corina Şuteu, s-a deplasat la Palatul Victoria pentru a discuta cu premierul Dacian Cioloş despre eventuala demisie din Executiv.

Ministrul Culturii ar avea intenţia să demisioneze din funcţie, conform unor surse guvernamentale citete de news.ro.

Corina Şuteu a fost chemată la Guvern ca să dea explicaţii privind informaţiile pe surse referitoare la o eventuală demisie a sa din cadrul Executivului.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu,  a confirmat întâlnirea dintre premierul Dacian Cioloş şi ministrul Culturii. „Premierul Dacian Cioloş a avut azi la sediul Guvernului o discuţie cu ministrul Corina Şuteu despre câteva aspecte legate de sprijinul acordat Ministerului Culturii. Împreună s-au pus de acord asupra câtorva priorităţi pe care doamna Corina Şuteu le va urmări până la finalul mandatului”, a declarat Iolu.

În urmă cu o zi s-au înmulţit zvonurile potrivit cărora Corina Şuteu ar intenţiona să părăsească Executivul, după ce a primit nenumărate critici la propunerea ca sculptura „Cuminţenia Pământului”  a lui Constantin Brâncuşi să fie expusă la Muzeul Naţional al Satului.

Corina Șuteu, consultant cultural expert în politici culturale, critic de teatru și manager cultural, este, din data de 4 mai 2016, actualul ministru al culturii din România, parte a guvernului Guvernul Dacian Cioloș.

Corina Șuteu este consultant cultural expert independent și trainer în management cultural, politici culturale europene și cooperare culturală, și autor a numeroase studii, articole și o carte pe aceste teme. Are o vastă experiență de conducere și programare a instituțiilor și organizațiilor culturale din diverse domenii creative și academice, dezvoltată în România, ulterior în Franța și Europa occidentală de-a lungul a unsprezece ani (1995 – 2006) și la New York pentru aproape șapte ani (2006-2012).

Sursa foto: news.ro