Home » Știri » Ministrul propus al Economiei, Alexandru Petrescu, avizat pozitiv în comisiile reunite

Ministrul propus al Economiei, Alexandru Petrescu, avizat pozitiv în comisiile reunite

Sebastian Rotaru / 04.01.2017, 09:55
Ministrul propus al Economiei, Alexandru Petrescu, avizat pozitiv în comisiile reunite

Ministrul propus al Economiei, Alexandru Petrescu, a primit, miercuri, aviz favorabil din partea comisiilor parlamentare. Acesta este în prezent directorul Poștei Române.

Acesta a declarat că vrea reformă şi privatizare, că ar dori să restructureze complexurile energetice Oltenia şi Hunedoara, companii care nu se află în subordinea Ministerului Economiei, ci la Ministerul Energiei. Petrescu a primit aviz pozitiv miercuri de la comisiile parlamentare, cu 40 de voturi pentru, 17 împotrivă şi o abţinere, potrivit news.ro.

Alexandru Petrescu, propus de PSD pentru funcţia de ministru al Economiei, a fost întrebat, în cadrul comisiei de industrii şi servicii, ce planuri va demara în calitate de ministru.

”Companiile aflate în dificultate, printre care şi complexurile energetice Oltenia şi Hunedoara, nu vor fi închise, ci vor trece printr-un proces de restructurare. Vom constitui un fond suveran de investiţii care să administreze activele statului. Vom acoda facilităţi firmelor cu probleme pentru a le ajuta să iasă din impas”, a spus Petrescu.

Viitorul ministru, în prezent director al Poştei Române, a declarat că va demara şi un plan de valorificare a resurselor minerale şi energetice ale României.

Petrescu a fost aprobat apoi în funcţie, nu înainte de a se atrage atenţia, de către un parlamentar, că cele două complexuri sunt în subordinea Ministerului Energiei.

Printre funcţiile ocupate de ministrul propus pentru Economie se numără cea de Director General şi membru al Consiliului de Administraţie al CN Poşta Română SA, în 2014 și tot în 2014 a fost ales membru al Asociaţiei Române de Bună Administrare (ARBA).