Home » Știri » Ministrul Finanțelor a anunțat când încep discuțiile legate de bugetul pe 2017

Ministrul Finanțelor a anunțat când încep discuțiile legate de bugetul pe 2017

Sebastian Rotaru / 12.01.2017, 16:48
Ministrul Finanțelor a anunțat când încep discuțiile legate de bugetul pe 2017

Ministerul Finanţelorâ va demara, începând de vineri, discuţii cu ordonatorii de credite în legătură bugetul pe 2017 a declarat acesta la Guvern.

Declarația vine în contextul în care preşedintele Klaus Iohannis a avertizat recent asupra dificultăţii respectării de către Guvern a unui deficit bugetar de 3% din produsul intern brut (PIB) în acest an, potrivit news.ro.

Iohannis a declarat, miercuri, după întâlnirea cu premierul Sorin Grindeanu, că „nu va fi deloc uşor” ca Guvernul să vină cu un buget sustenabil, cu deficit de sub 3% din PIB şi cu respectarea tuturor angajamentelor, având în vedere măsurile deja luate.

Preşedintele a avertizat că este problema Guvernului să aibă soluţii pentru ca deficitul să rămână în limitele stabilite.

Ministrul Finanțelor a anunţat deja data demarării discuţii privind bugetul pe 2017.

”În legătură cu discuţiile cu ordonatorii de credite, în seara aceasta vom comunica tuturor colegilor programul de discuţii, începând cu ora 9 mâine dimineaţă. Continuăm sâmbătă, duminică, până terminăm toate discuţiile cu fiecare ordonator, astfel încât duminică după-masă – duminică seară să avem o imagine destul de clară în legătură cu limitele de cheltuieli”, a afirmat Ştefan.

Vicepremierul Daniel Constantin a declarat recent, la Digi 24, că bugetul pe 2017 va fi aprobat până la finalul lunii ianuarie, iar acesta cuprinde un deficit de maximum 3%, cu toate măsurile propuse de PSD-ALDE, dar nu a exclus ca pe viitor ţinta să fie renegociată cu UE, promiţând doar că anul acesta deficitul nu va fi depăşit.

Programul de guvernare al PSD, un document de 173 de pagini consultat de News.ro, estimează că economia românească va creşte cu 5,5%, în medie, în următorii patru ani, ritm mult mai mare decât cel anticipat de analiştii economici, pe baza creşterii salariilor bugetarilor, a creşterii investiţiilor publice şi a reducerii taxelor.

În programul detaliat al PSD, partidul se angajează să respecte plafoanele valabile la nivelul Uniunii Europene, menţinând deficitul bugetar sub pragul de 3% din PIB până în 2020 şi datoria publică în limitele actuale.