Home » Știri » Ministrul propus al IMM-urilor, Florin Jianu, avizat favorbail în comisiile renuite

Ministrul propus al IMM-urilor, Florin Jianu, avizat favorbail în comisiile renuite

Sebastian Rotaru / 04.01.2017, 11:18
Ministrul propus al IMM-urilor, Florin Jianu, avizat favorbail în comisiile renuite

Florin Jianu, propus din partea PSD la conducerea Ministerului IMM-urilor a declarat în timpul audierilor în comisiile parlamentare reunite că vrea reformă şi privatizare.

Florin Jianu a mai spus că vrea să creeze un departament, la nivelul ministerului, care să vină trimestrial cu o propunere de debirocratizare, şi consideră că toate primăriile din ţară ar trebui să vină cu programe de atragere a investitorilor. Jianu a primit aviz pozitiv miercuri de la comisiile parlamentare, cu 42 de voturi pentru şi 8 împotrivă, anunță news.ro.

În Guvernul Ponta, Florin Jianu a fost ministru delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism.

În timpul audierilor, el a amintit că a propus, în acel mandat, măsuri care să-i ajute pe întreprinzătorii debutanţi. În actualul mandat, principalele provocări sunt reprezentate de birocraţie şi lipsa forţei de muncă.

”Provocările mandatului fac referire la birocraţie, lipsa de finanţare şi lipsa forţei de muncă, În minister trebuie să existe un departament de debirocratizare. O dată la trei luni, să iasă cu măsuri care să ducă la scăderea birocraţiei”, a spus Jianu.

Ministrul propus consideră că firmele mici trebuie să fie susţinute pentru a fi mai prezente pe plan internaţional, iar antreprenorii trebuie să aibă un contact cât mai direct cu investitorii din ţară sau din străinătate, în cadrul evenimentelor organizate de minister.

Din 2003 până în martie 2014 a fost totodată acţionar al adVice Group Media, iar între 2002 şi februarie 2014, Florin Jianu a fost preşedinte/ manager de proiect al ONG-ului Centrul de Consultanţă şi Management al Proiectelor Europroject.

Din aprilie 2016 este preşedinte al Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), ales pentru un mandat de patru ani.