Home » Știri » Ministrul propus al Mediului, Daniel Constantin, avizat favorabil în comisiile reunite

Ministrul propus al Mediului, Daniel Constantin, avizat favorabil în comisiile reunite

Sebastian Rotaru / 04.01.2017, 12:46
Ministrul propus al Mediului, Daniel Constantin, avizat favorabil în comisiile reunite

Daniel Constantin, propus vicepremier şi ministru al Mediului, a fost avizat favorabil în comisiile reunite, precizând că “problema cea mai mare a României” este cea a deşeurilor.

Daniel Constantin a fost avizat 17 voturi „pentru” şi 7 voturi „împotrivă”, ocupând și funcția de vicepremier al Guvernului din partea ALDE, scrie news.ro.

Ministrul propus, Daniel Constantin, a susţinut că cele mai mari probleme sunt reprezintate de procedurile de infringement.

“Trei proceduri de infringement declanşate pentru deşeuri, una pentru industrii mari, trei pentru diversitate, şi încă una pentru calitatea aerului. Acestea sunt cele opt proceduri care sunt în desfăşurare la Comisia Europeană şi riscăm să deschidă alte proceduri în luna februarie”, a precizat Daniel Constantin.

Daniel Constantin a susţinut că “problema cea mai mare a României sunt deşeurile”.

“România riscă şi aici alt infringement, nu există un plan naţional de gestionare a deşeurilor”, a completat el.

Acesta a mai spus că ar trebui introdusă în programa şcolară colectarea selectivă a deşeurilor, pentru ca elevii să fie informaţi.

În timpul audierii, Daniel Constantin citea din programul de guvernare, moment în care deputatul PNL Costel Alexe i-a atras atenţia că “senatorii şi deputaţii au citit programul de guvernare al coaliţiei PSD – ALDE”.

“Atunci mă opresc”, a replicat ministrul propus.

De asemenea, deputatul PNL Corneliu Bichineţ i-a reproşat faptul că pe vremea când a condus Ministerul Agriculturii “a fost perioada invaziei lăcustelor, ciuma lui Caragea”.

Vicepreşedintele Comisiei de Mediu, Doina Pană, a intervenit, afirmând: “Nu suntem la declaraţii politice, suntem la audierea unui ministru”.

Daniel Constantin a fost vicepremier și ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale în Cabinetul Ponta III în perioada 5 martie — 16 decembrie 2014 și ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale în Cabinetul Ponta IV în perioada 16 decembrie 2014 — 17 noiembrie 2015.

În urma alegerilor parlamentare din 9 decembrie 2012 a obținut primul mandat de deputat în Colegiul uninominal nr. 7 din Argeș, cu 70,67% din voturi.

La alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016 a fost ales deputat din partea ALDE în circumscripția electorală nr.42 din București, potrivit Agerpres.