Home » Știri » Ministrul propus pentru Relații cu Parlamentul, Grațiela Gavrilescu, aviaztă favorabil de comisiile reunite

Ministrul propus pentru Relații cu Parlamentul, Grațiela Gavrilescu, aviaztă favorabil de comisiile reunite

Sebastian Rotaru / 04.01.2017, 15:08
Ministrul propus pentru Relații cu Parlamentul, Grațiela Gavrilescu, aviaztă favorabil de comisiile reunite

Grațiela Gavrilescu a fost avizată favorabil, miercuri, în comisiile de specialitate pentru funcţia de ministru delegat pentru Relaţia cu Parlamentul.

Grațiela Gavrilescu a spus că nu mai trebuie să existe legi care ulterior să fie amendate şi că trebuie redată încrederea în Parlament, forul cel mai important: “Deasupra noastra se află Dumnezeu, cetăţenul şi atât”, scrie news.ro.

“Parlamentul României sper ca în perioada următoare să devină instituţia primordială în statul român, care să legifereze, care poate să amendeze toate ordonanţele guvernului. Pentru mine nu există în afară de Dumnezeu decât legea şi voi respecta toate legile”, a spus Gavrilescu.

Ea a arătat că legile trebuie să fie “trainice”, să nu mai fie necesară amendarea lor ulterioară.

“Trebuie să facem legi trainice, de lungă durată. Trebuie să recăpătăm încrederea cetăţenilor în Parlamentul României. Suntem forul cel mai important din România. Deasupra noastră se află Dumnezeu, cetăţenul şi atât”, a mai spus Graţiela Leocadia Gavrilescu.

Grațiela Gavrilescu a fost audiată de membrii comisiilor juridice şi Comisiei pentru constituţionalitate din Parlament, fiind avizată cu 26 de voturi “pentru” şi 10 “împotrivă”.

Ea și-a început ctivitatea profesională în 1990, când a fost inginer chimist-tehnolog prelucrarea cauciucului la SC ARPACOR SA Bucov, din 1994 şi până în 1996 fiind responsabil toxicologie şi protecţia mediului la aceeaşi firmă. Ulterior, până în 2004, a deţinut funcţia de director general al SC ARPAROM SA Bucov.

De asemenea, timp de patru ani, între 2000-2004, a fost membru în Consiliul Director al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Prahova şi vicepreşedinte al CNIMM (Consiliul Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii) Ploieşti. Din 2004 şi până în 2007 a ocupat postul de viceprimar al municipiului Ploieşti.